Yokohama SuperCup tænder lyset i Padborg

Yokohama SuperCup kommer til at tænde lygterne denne weekend, ved Night Race på Padborg Park.

Klassen for biler optil 250hk, har 12 tilmeldte kørere, som er fordelt ud over 3 klassementer i klassen.

Thue Henriksen kommer til weekenden som mesterskabsførende i Yokohama SuperCup. Med et forrygende Grand Prix Danmark, fik han slået et hul på 13 point ned til Jens Kristoffersen på andenpladsen, mens den forsvarende mester Tino Vang Jørgensen aktuelt indtager P3, efterfulgt af Oliver Rømer på 4. pladsen. De fire har slået et lille hul til forfølgerne, hvor især Martin Sørensen kommer stormene bagfra.


Lars Christensen skal endnu en gang kæmpe med i Oldboysmesterskabet, hvor han får en enkelt konkurrent denne weekend, Bjarne Haa Rasmussen.
Foto: JJ Media

Ellers kommer far og søn, Lars og Morten Christensen i hver deres Seat Leon og Audi TTS, plus Kim Villebæk i den let genkendelig grønne VW Polo, som han stille og roligt finder mere og mere fart i. Sidst men ikke mindst arbejder Brian Johannesen på at blive køreklar til løbsweekenden, efter hans motor døde ved Grand Prix Danmark. I skrivende stund er han stadig i gang med reparationerne, og håber på at have bilen helt køreklar til weekenden igen – men ved det formentlig først kort tid inden, at bilen skal køres op på traileren.

I Yokohama SuperCup 200 er der lutter kendte ansigter – men tre kørere, som ikke var til start i sidste weekend. Jens Jensen er tilbage med den blå Peugeot 106 Rallye, som også var med ved DM1 på selv den samme bane.

Den tidligere generelle mester, Michael Vesthave Jr. stiller til start i en noget uvant bil for ham. Han kommer denne weekend i en forhjulstrukken Suzuki Swift Sport, da hans egen BMW ikke er køreklar i øjeblikket.

Sidste års Yokohama SuperCup 200 og Oldboysmester, Bjarne Haa Rasmussen kommer med en Renault Clio 3 RS, som bliver den første bil med sekventiel gearkasse i klassen. Så det bliver meget spændende at følge hans weekend, og se hvordan en Clio gør sig mod de andre Yokohama SuperCup 200 biler.

Aktuelt mesterskabsførende i Yokohama SuperCup 200, Michael Holm, kan desværre ikke stille op i weekenden grundet hjemlige planer, mens Jeff Nigel Lyngø-Grosen stadig døjer med nogle bøjede ribben, og er blevet frarådet at køre af lægerne.

 
Oliver Rømer var på podiet ved Grand Prix Danmark, og kørte generelt gode placeringer hjem. Det betyder at han er en af fire kørere, som skal have vægt med i bilen denne weekend.
Foto: JJ Media

De fire mest succesrige kørere fra den sidste afdeling, skal have henholdsvis 60, 40, 20 og 10 kg ballast med i bilen. Det gør det hele lidt svære for Thue Henriksen, Martin Sørensen, Oliver Rømer og Jens Kristoffersen.

Weekendens kørsel kan ses på https://www.youtube.com/SuperGTdanmark - men hvorfor ikke bare komme ud på banerne, og se live racerløb, nu hvor der endelig er lukket op for tilskuere? Husk at Night Race køres henover fredag og lørdag, hvor Yokohama SuperCup skal køre lørdag aften, lige omkring solnedgang.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Fredag
Kvalifikation 10.30
Løb 1 17.05  

Lørdag
Løb 2 12.30
Løb 3 20.00

Kørerforeningen Gruppe N National SuperCup

JJ Media

 

Hit Counter