Yokohama SuperCup ruller mod Grand Prix Danmark

Sommerferien er slut for Yokohama SuperCup kørerne, der i denne weekend skal deltage ved det prestigefyldte Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.

14 biler har tilmeldt sig weekendens løb, hvor størstedelen deltager Yokohama SuperCup, mens tre af kørerne deltager i Yokohama SuperCup 200, som er for biler på maksimalt 200 hestekræfter.

Sæsonens første afdeling blev kørt på Padborg Park, midt i juni måned, og den weekend satte Jens Kristoffersen sig i front af mesterskabet. Han har dog Thue Henriksen kun få point bag sig, mens den forsvarende mester, Tino Vang Jørgensen, indtager 3. pladsen. De tre kørere er adskilt af blot 7 point, og med 25 point for en sejr, kan der ske rigtig mange forskydelser.

 
Jeff Nigel Lyngø-Grosen viste god fart på Padborg Park i Yokohama SuperCup 200. Han bliver rigtig spændende at følge i weekendens løb.  Foto: JJ Media

I både Yokohama SuperCup 200 klassen og Oldboysmesterskabet er Tom Jørgensen i front. Han har dog endnu ikke tilmeldt sig weekenden, og det gør at Michael Holm i VW Polo GTI har en gylden mulighed for at gå i front af begge mesterskaber. Holm får dog modstand fra flere kanter i weekenden.

I Oldboysmesterskabet stiller Lars Christensen op i den samme Seat Leon, som han også kørte med i 2020 sæsonen. Derudover kommer Orla Iversen i sin BMW 525i også til start, og vil med sikkerhed gøre alt hvad han kan for at snuppe pokaler i både Oldboys- og Yokohama SuperCup 200 mesterskabet. Sidst men ikke mindst er Jeff Nigel Lyngø-Grosen tilbage med sin VW Polo GTI, og selvom han kun havde meget begrænset baneløbserfaring forud for sæsonen, gjorde han det rigtig godt ved sæsonstarten i Padborg Park, indtil en tur i sandkassen gav lidt grus i maskineriet.

 
Thue Henriksen lugter pokaler i weekenden. Han var på podiet i alle tre løb ved åbningsløbet, og håber at kunne tage tre af de store pokaler med hjem fra sin lokale bane.  
 Foto: JJ Media

Det bliver muligt at følge weekendens begivenheder på FDM Jyllandsringen, hvor der bliver livestreamet på https://www.youtube.com/SuperGTdanmark. Den nærmere sendeplan følger på klassens Facebook side, når den bliver offentliggjort senere på ugen.

Derudover er det muligt at komme til motorløb, da der endelig er lukket op for billetsalget. Adgang er dog stadig begrænset, så man kun kan komme ind på publikums langsiden, og derfor stadig må vente lidt med at komme i selve paddock området, for at se bilerne helt tæt på. Det kan forhåbentlig snart lade sig gøre igen.

Udover Yokohama SuperCup bilerne, kommer også Yokohama 1600 Challenge klassen på banen samtidig. Dermed bliver der masser for tilskuerne på langsiden, og folk hjemme i sofaen, at følge med i, med i alt lidt over 30 startende biler.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Kvalifikation 14.15
Løb 1 17.20

Søndag
Løb 2 10.55
Løb 3 14.40  

Kørerforeningen Gruppe N National SuperCup

JJ Media

Hit Counter