Fire verdensmestre til start i Pro/Am 
ved Classic Race Aarhus

En række af Danmarks professionelle racerkørere skal kæmpe sammen med flere af landets bedste amatørkørere, når der køres Pro/Am ved Classic Race Aarhus den 17.-19. september.


Kristian Poulsen har før deltaget ved Classic Race Aarhus. Den tidligere verdensmester er også med i år (foto Classic Race Aarhus - Allan Samsøe Voss).

Et sikkert hit blandt publikum ved efterårets Classic Race Aarhus bliver Pro/Am-klassen. Klassens navn antyder formatet – at en professionel racerkører deler bil med en ikke-professionel, som typisk er ejeren af den historiske racerbil, som makkerparret skal kæmpe med. Først er det kørerne fra Am-kategorien, som kæmper på banen rundt om Mindeparken. Så overtaget racerbilen af proffen, som skal forsøge at forbedre eller fastholde teamets position.

Det er historiske racerbiler som Ford Cortina, Volvo Amazon og Austin Cooper fra 60’erne og 70’erne, som kørerne skal kæmpe med, og de professionelle racerkørere er nogle af Danmarks bedste. Således er der intet mindre end tre verdensmestre i feltet!

Det drejer sig om Tom Kristensen, som efter sin niende Le Mans-sejr i 2013 vandt verdensmesterskabet i sportsvognsracing for Audi. Ved Classic Race Aarhus danner han par med Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, der på sit CV har flere løbssejre på den aarhusianske bybane. I 2014 sejrede Kristian Poulsen i FIA Endurance Trophy i en Aston Martin Vantage, og han er også med i feltet, hvor han starter sammen med Benny Rasmussen i dennes Ford Escort. Den tredje verdensmester i feltet er tillige regerende mester. Det er Marco Sørensen, der får sin Classic Race Aarhus-debut, hvor han deler en Ford Cortina med Oscar Davidsen Siesbye. Endelig kommer Jan Magnussen – der i sin kartingkarriere scorede tre VM-guldmedaljer – også til start i Pro/Am-klassen, hvor han deler en speciel Turner GT sammen med Nikolaj E. Mortensen.

Listen over mandskaber i Pro/Am kan ses på craa.dk, og den opdateres løbende.

 

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award. 1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ellevte gang 17.-19. september 2021. Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.

Morten Alstrup

Hit Counter