Casper Elgaard sikrer endnu en podieplacering
til Brian Madsen Sport

Årets anden afdeling af TCR Denmark udløste endnu en pokal til Peugeot-teamet, da Casper Elgaard sluttede på tredjepladsen i finaleheatet. Gustav Birch gjorde sig bemærket med flot kvalifikationsresultat og højt tempo.

I lørdagens kvalifikation opstod en enkelt streg i regningen, da TCR-seriens tekniske kontrollanter målte en for lav ridehøjde på Casper Elgaards bil. Det kostede en straf, der sendte ham ned til tiende startplacering til det første heat søndag. 

Teamets unge talent, Gustav Birch, placerede sig på ottendepladsen i kvalifikationen - et flot resultat i hans kun anden TCR-løbsweekend.

Hvor lørdagens arbejdsopgave handlede om at sætte én hurtig omgangstid på Jyllandsringen, gjaldt det søndag om at klare det bedst muligt i de tre løb. Det første heat bød på en drømmestart af Casper Elgaard, der skød sig fra tiendepladsen til femtepladsen på få omgange. Herefter blev der kørt fornuftige indtil han med fire omgange tilbage passerede Jacob Mathiassen og sikrede sig fjerdepladsen.


Casper Elgaard leverede endnu et topresultat på FDM Jyllandsringen.
Foto: Boxengasse 

Andet heat bød på endnu en stærk start fra Casper Elgaard, som fra syvendepladsen kørte sig frem til tredjepladsen inden første omgang var overstået. Og i et ophedet finaleheat lykkedes det Casper Elgaard at hente endnu en tredjeplads - og dermed en ny pokal til samlingen.

- Alt i alt har det været en fin weekend, og jeg synes at vi har fået det optimale udbytte med fra dagens løb. Jeg var noget hæmmet af at skulle starte på tiendepladsen i det første heat, så jeg er meget tilfreds med en fjerdeplads og to tredjepladser. De 50 kilo ballast kunne godt mærkes, skal jeg hilse og sige, fortæller Casper Elgaard om weekendens løb.

Gustav Birch fortsatte sin stejle indlæringskurve ved i første heat at køre sig til en imponerende sjetteplads. Med en niendeplads i den anden prefinale beviste teamets unge kører, at han er godt på vej i sin rejse - men i finalen gik det ikke videre fantastisk.

Her blev juniorkøreren påkørt flere gange i løbet af de første omgange, og skaderne på bilen kostede dyrt på omgangstiderne. Bremsekølingen var forsvundet, og i den midtjyske sommervarme betød det, at tempoet blev sænket omgang for omgang. En ærgerlig afslutning på en ellers skarp weekend.

- Jeg synes at teamet har gjort et virkelig godt stykke arbejde igen. Gustav viste gigantiske fremskridt, selvom han var uheldig at blive ramt så mange gange i finalen. Her må vi fokusere på at han lavede et brag af en kvalifikation og dertil lavede nogle flotte starter i løbene, fortæller teamchef Brian Madsen, som også har pæne ord om teamets professionelle kører:

- Casper beviser endnu engang at han er en stjernekører, som konstant er med i toppen af feltet. Selvom vi lavede en fejl, som sendte ham ned på tiendepladsen til det første heat, var han straks fremme i toppen. Både han, Jan Magnussen og Kasper H. Jensen kørte med meget ballast i bilerne, og det stiller høje krav til kørerne. 


Gustav Birch fortsætter den flotte udvikling i sin første TCR-sæson.
Foto: Boxengasse 

Teamets tredjemand, Johnny Vejlebo, havde en stabil weekend, som sluttede af med en flot ottendeplads i finaleheatet.

Nu venter en tiltrængt sommerpause, før det næste løb køres ved Copenhagen Historic Grand Prix. Her kan kørerne måske nyde godt af teamchefens erfaringer fra rallysporten:

- Det der rallysprint inde i København, det kan jeg altså godt give et par tips til, griner Brian Madsen, som ser frem til et anderledes løb: 

- Det bliver noget helt andet, men det glæder vi os til at opleve både løbet og stemningen omkring det. Allerførst skal vi have en velfortjent sommerferie, som jeg tror at hele teamet faktisk ser frem til.

Copenhagen Historic Grand Prix køres i gaderne omkring Bellahøj den 6-8. august. 


Johnny Vejlebo gjorde god figur i Trofeo-klassen for kørere over 40 år.
Foto: Boxengasse 

Hit Counter