Spændt på sæsonstart: Brian Madsen Sport starter TCR-sæsonen på Ring Djursland

Sommerfuglene er i disse dage massivt til stede hos Brian Madsen Sport. Lørdag tager det vestsjællandske Peugeot-team hul på dets første sæson i dansk banesports topklasse, TCR Denmark. Selvom forberedelserne har været minutiøse er det et spændt hold, som tager hul på sæsonen.

- Jeg har masser af sommerfugle i maven lige nu - jeg er virkelig spændt på weekenden, fortæller Brian Madsen, der får debut som TCR-teamchef på den kuperede østjyske racerbane. Og forberedelserne har været i top, forsikrer han:

- Vi har haft et fint testprogram i foråret, og hele denne uge går med at forberede alle de små detaljer, så vi kommer godt i gang med sæsonen, fortæller han - og tilføjer, at man på internationalt niveau netop har bevist potentialet i den Peugeot 308TCR, som teamet stiller op med tre styk af. Den har nemlig lige vundet den franske afdeling af TCR Europe.

- Det var en god nyhed at få her op til vores egen sæsonstart. Peugeot kan vinde løb på de store baner, så nu skal vi se om det samme kan ske på de små. Ikke at der skal mere pres på Casper (Elgaard, red.) end der er i forvejen, griner Brian Madsen.

Casper Elgaard kan også mærke sommerfuglene i maven efter forårets testarbejde. Foto: Boxengasse 

Teamets erfarne kører, Le Mans-vinderen og mangedobbelt DTC-mester Casper Elgaard, deler teamchefens fornemmelse forud for årets første løb:

- Jeg er helt og aldeles klar - og spændt på sæsonstarten! Det bliver godt at komme i gang igen efter så lang tids venten, og i år får vi lov at starte sæsonen på Ring Djursland. Det tror jeg er første gang, jeg har prøvet, siger Casper Elgaard, som glæder sig over et vellykket testprogram - selvom det har været hårdt arbejde:

- Vi er meget positive over hvor langt, vi er nået. I løbet af testdagene er vi kommet meget igennem, og der har været nogle rigtigt frustrerende dage, hvor vi ikke har følt at vi har rykket os overhovedet. Men det er indsatsen på de dage, der gør, at vi senere har kunnet tage store skridt og forbedre vores performance betragteligt.

Med så godt et udgangspunkt for første afdeling af TCR Denmark kunne man let forestille sig, at teamet gik efter det helt store resultat. Så vidt tør Casper Elgaard dog ikke gå:

- Jeg ved faktisk ikke hvad vi skal forvente. Vi starter sæsonen på en bane, hvor vi ikke har kunnet teste, så vi har ingen opsætning eller data fra banen. På dén måde er vi lidt bagud i forhold til konkurrenterne, men omvendt så vi i fjor at netop Peugeot'en gjorde det rigtig godt på Ring Djursland. Så det kan vist gå begge veje, konkluderer Casper Elgaard.

TCR Denmark kører træning og tidtagning lørdag, mens alle tre heat bliver kørt søndag. Fra klokken 13 kan løbene følges live på TV2 Sport, hvor Jens Winther Jr., Jacob Hammerholt og Ulrik Jønsson kommenterer slagets gang på banen. 

Spændingen bliver udløst søndag eftermiddag - og løbene kan ses live på TV2 Sport. Foto: Boxengasse 

 

Hit Counter