Eilertsen nu i fri luft
Team Eilertsen Racing kommer til at starte 2021 racersæsonen uden tag på raceren.

Henover vinteren har Henrik Eilertsen købt sig en Reynard SF84, som er en historisk Formel 2000 racer.

Automekanikeren fra Espergærde har gennem mange år kørt gokart, men skiftede til asfaltbanesporten i 2017, da han stillede til start i Yokohama 1600 Challenge. Her blev det til to fulde sæsoner, hvor han vandt Rookie- og Oldboysmesterskabet i den første sæson, og blev den første og hidtil eneste kører med en Dieselbil i klassen. Samtidig begyndte han at flirte med den historiske motorsport, hvor han arbejdede på en Ford Escort 1300, som han siden hen har vundet Copenhagen Historic Grand Prix i.

Den meget forkortede 2020 sæson blev primært kørt i BMW E46 M3, hvor det lykkedes at sikre sig fjerdepladsen i Youngtimer Division 2. Den bil er der blevet arbejdet videre på henover vinteren, hvor den nu har fået en større motor, og han i stedet vil stille op i Special Saloon Car senere på året. Men mere om det, når den tid er.

Formelbilen, som han skal køre i denne weekend, har haft et meget berejst liv. Den er konstrueret i England af den senere Formel 1 bilkonstruktør Adrian Reynard, der gennem 80’er og 90’er sad tungt på formelbilsmarkedet over hele verdenen, og vippede flere andre store konstruktører af pinden omkring de store kontrakter, inden han selv fik til opgave at konstruere den første British American Racing Formel 1 bil til 1999. Det var dog begyndelsen på enden for firmaet, som desværre ikke kunne leve op til de store drømme, som ejerne af holdet havde. Holdet blev siden hen til Brawn, hvor de vandt Formel 1 mesterskabet i 2009, og derefter Mercedes F1. Faktisk ligger deres bygninger stadig i Reynard Park i Brackley – dog uden Adrian Reynard selv har haft noget med bilerne at gøre de seneste 20 år.

Foto: Team Eilertsen Racing

Løbsweekenden har en meget speciel opbygning, hvor der kun køres kvalifikation lørdag, hvorefter der er næsten 24 timer til det første af de tre løb. De kommer så slag i slag, henover dagen, så det bliver til en masse køretid i løbet af søndagen. Denne weekend kommer Kim Hansen med som mekaniker, da chefmekaniker Frederik Hansen desværre er forhindret.

Desværre er der stadig lukket af for tilskuere, men det er muligt at følge med på Live Timing på www.raceresult.dk

Henrik Eilertsen stiller op med startnummer 269, og skal konkurrere mod aktuelt 8. andre kørere i den såkaldte F-3 Division. Bilen har fået

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Kvalifikation 09.15

Søndag
Løb 1 09.25
Løb 2 13.00
Løb 3 16.20  

Team Eilertsen Racing

JJ Media

 

Hit Counter