Nu kommer årets højdepunkt i OK Oktan 100 Super GT

Lørdag køres der atter Night Race på Padborg Park

 

Kampen om mesterskaberne i OK Oktan 100 Super GT er nu gået ind i sin afgørende fase. Næste runde bliver lørdagens Night Race på Padborg Park, der efterhånden er blevet en nyklassiker i dansk bilsport, når deltagerne i mulm og mørk skal kæmpe om placeringer og point til mesterskabet.

 
Stemningen bliver helt speciel lørdag aften på Padborg Park, når der køres Night Race (foto: Morten Kimer Hansen).

 

 

Og mesterskabet er efter den seneste mesterskabsrunde blevet meget tæt. Faktisk er der kun sølle et point, der adskiller de to kørere øverst i tabellen. Efter at have vundet ved alle forårets afdelinger, havde Mikkel Mac, Nykøbing Falster, en katastrofal weekend på FDM Jyllandsringen, hvor han to gange endte i dækmuren og slet ikke kom til start i finalen. Det har givet en mulighed for Ole Petersen, Bredebro, til at hale ind og lukke hullet i tabellen, så den forsvarende mester nu har 299 point mod de 300 point, som Mikkel Mac står noteret for.

 

Netop de to kørere må forventes at komme til at spille hovedrollen ved finalen lørdag aften. Mellem sig har de to kørere nemlig vundet de tre seneste udgaver af løbet – hvor 2020-udgaven dog grundet coronaen blev kørt som et light race.

 

Ole Petersen og Mikkel Mac får dog næppe lov til at være alene forrest i feltet. Frederik Nymark, Hadsten, håber også at kunne vende tilbage efter sin seneste skuffelse ved Tectyl GP Danmark, mens specielt to kørere har vist masser af fart og stigende formkurve på det seneste. Det er Andreas Jochimsen, Eskildstrup, og Casper Pilgaard, Ryomgård.

 

Andreas Jochimsen fik i slutningen af august endelig hul på bylden, vandt sin første sejr i klassen og er nu rykket frem på femtepladsen i mesterskabstabellen. Her ligger han lige bag Casper Pilgaard, som ved Tectyl GP Danmark viste virkelig offensiv kørsel og kørte tre top 3-placeringer hjem i klassens tre løb.

 


Michael Søvang Christensen (10) har lagt sig i front blandt Am-kørerne
 (foto: Morten Kimer Hansen).

 

Blandt Am-kørerne er det Michael Søvang Christensen, Grindsted, som fører tabellen an. Efter et par års pause fra sporten har han i år gjort comeback, og han har fem gange ud af 12 mulige formået at krydse målstregen som bedste Am-kører. Her er det de to unge debutanter – Gustav Søderberg Krogh, Vedbæk, og Magnus Taulborg, Sabro – som på de næste pladser presser på.

 

OK Oktan 100 Super GT Danmark kører alle sine tre heats lørdag aften. Første heat starter 18.10, andet heat 19.55 og finalen skydes i gang 21.25. Alle løbene bliver streamet live på klassens YouTube-kanal.

 
Morten Alstrup

 

 

Hit Counter