God Norges tur for Bannergaard

Det blev et godt gensyn med Norge for Dennis Bannergaard, da den 3. afdeling af DS3 Cup 2022 blev kørt på Rudskogen.

Køreren fra Græsted har tidligere været til start på banen, men det er efterhånden 4 år siden.

Fredagen blev brugt på flere testpas, hvor teamet havde mulighed for at prøve forskellige bilopsætninger af, inden de låste sig fast på det, som umiddelbart fungerede bedst.

Foto: JJ Media

Lørdagen blev startet med en kort Warm Up, hvor Bannergaard var 3. hurtigst, hvilket tydede godt til kvalifikationen.

Den skulle køres kort tid efter, så der var ikke meget tid til at ændre på bilen – men den havde jo også kørt godt. Desværre satsede holdet lidt forkert på dækkene, så det kun rakte til 5. startposition.

Heat 1 startede dramatisk, da manden på Pole Position gik i stå, og Dennis måtte undvige i allersidste øjeblik, for ikke at køre op i ham. På vej mod Sving 1, var der yderligere en bil, som fik tekniske problemer – igen lige foran Dennis. Men heldigvis overlevede han begge forhindrer uden ridser i lakken. Løbsledelsen valgte først at sende Safety Car på banen, hvilket gik over til Rødt Flag, da der skulle bjergningskøretøjer ud på banen, for at slæbe de to biler væk.

Foto: JJ Media

Derfor blev løbet startet på ny, med de oprindelige startplaceringer. Her var Bannergaard heldig at have helt fri asfalt foran sig, hvilket gav ham optimale forhold til at avancere. Derfor lå han også toer ind i Sving 1, og da kørerne bagved havde travlt med at kæmpe med hinanden, blev det en forholdsvis rolig første omgang.

Mod slutningen af løbet kom han dog under hårdt pres fra en af hans gamle konkurrenter helt tilbage fra Yokohama 1600 Challenge tiden – Morten Jespersen, som ligeledes gør comeback i asfaltbanesporten i år. De to leverede fantastisk spændende ræs, over flere omgange. Selvom det var tæt på flere gange, lykkedes det Bannergaard at holde den gule snude foran, da de passerede målflaget, og kunne derfor glæde sig over en fin 2. plads.

Foto: JJ Media

Starten på løb to blev også en intens affærde, midt i feltet, da top-6 fra løb 1 havde byttet startplaceringer.

Den gule DS3 Cup racer med startnummer 59 på siden kom godt rundt, og fik konsolideret sig på 6. pladsen.

Få omgange inde i løbet, startede en utrolig tæt kamp blandt de 7 første kørere i feltet, hvor pladserne blev byttet adskillige gange per omgang, hvor Dennis fik avanceret sig til 5. pladsen.

Uheldigvis lavede han en lille oversatsning halvvejs i løbet, hvilket sendte ham tilbage på 8. pladsen. Men med en god opkørsel, hentede han noget af det tabte tilbage, og fik kørt sig til P7 ved målflaget.

Foto: JJ Media

Med weekendens resultater, er Dennis Bannergaard rykket op på 3. pladsen i mesterskabet, og er samtidig rykket tættere på andenpladsen.

Nu går DS3 Cup på sommerferie i godt to måneder, inden Team Bannergaard Racing vender tilbage på asfalten den 26.-28. august på FDM Jyllandsringen, hvor det traditionsrige Grand Prix Danmark skal køres.

Team Bannergaard Racing

JJ Media

 

Hit Counter