Eilertsen snublende tæt på dobbelt pokalweekend

Henrik Eilertsen var snublende tæt på at kunne tage to pokaler med hjem fra den 5. afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cup 2023.

Løbsweekenden blev kørt i forbindelse med Night Race eventen på Padborg Park, hvor det ene af de tre løb blev kørt efter mørkets frembrud.

Teamet fra Espergærde var til start på den sønderjyske bane for anden gang i år, efter sæsonen blev åbnet på selv samme i april måned.

Eilertsen kom til weekenden som 4’er i Masters mesterskabet, hvor målet var at skabe større afstand til kørerne på de efterfølgende pladser, og komme nærmere på Top-3.

Foto: JJ Media

Løbsweekenden startede allerede fredag morgen, med 20 minutters fri træning på banen. Henrik kørte sig til en tid, nogenlunde midt i det 35 bils store felt – P16. Det skulle han forsøge at forbedre lige over middag, da kvalifikationen skulle køres.

Det lykkedes at forbedre omgangstiden med over et halvt sekund, men konkurrenterne omkring ham fandt også ekstra tid, så det blev til 16. hurtigste tid af alle.

Det specielle i Legend Car serien, er at man allerede vender rundt på feltet efter kvalifikationen. Så det betød 5. startposition på gridden.

Det blev til en rigtig fin start, hvor han var oppe på 4. pladsen efter den første omgang. Det var kun den første af i alt 13 intense omgange, hvor der virkelig blev kæmpet hårdt. På et tidspunkt kom der en hel bisværm af konkurrenter, hvor der blev forsøgt overhalet både udenom og indenom – og så var det ellers bare at holde sig fri af alt for meget nærkontakt.

Så selvom det kostede nogle placeringer, kunne en tilfreds Eilertsen krydse målstregen som 3’er i Masters, og på en generel 12. plads, og dermed var weekendens første pokal kørt i hus.

Foto: JJ Media

Der skulle ventes næsten 24 timer, inden weekendens andet heat skulle køres.

Her startede den blå Legend Cup racer med startnummer 69 på døren fra 14. startposition. Heatet blev noget rodet, med Safety Car allerede på den første omgang. Da løbet endelig blev givet frit igen, var der kun 5 minutter tilbage på uret. Eilertsen endte et sted i feltet, hvor de nærmeste Masters kørere fik slået et lille hul til ham, og fik hele 6 andre kørere imellem sig – så et avancement på en enkelt placering, betød ikke noget egentlig avancement.

Så løbet blev kørt i mål på en generel 16. plads, og som 4. bedste Masters kører.

For første gang skulle OK Mobil 1 Legend Car Cup deltage i Gridshow, hvor tilskuerne havde mulighed for at komme helt tæt på bilerne og kørerne, og få en autograf med hjem, såfremt de ønskede det. Det var et super tiltag, og der var rigtig mange forbi bilen, til en lille snak, og et lille minde til opslagstavlen.

Foto: JJ Media

Solen var gået ned for længst, da heat 3 blev kørt 20.55 lørdag aften. Derfor var der også sat lys på raceren, og endda dekoreret lidt ekstra med blå farver, så den skilte sig ud fra mængden.

Henrik fik en rigtig fin start fra 15. startposition, og vandt hurtigt nogle placeringer. Så selvom dåbsattesten er udskrevet for mere end 50 år siden, var nattesynet så absolut i behold.

Han lå på 3. pladsen blandt Masters kørerne, med et rigtig fint forspring til køreren på 4. pladsen, og alting så komfortabelt ud.

På vej ud på langsiden, lød der dog et ordentligt skrald, og bilen begyndte at ryste helt vildt fra bagenden. Selvom der kun var to omgange tilbage, turde Eilertsen ikke andet end at køre i pit. Den første analyse er et defekt bagtøj, og var han kørt videre med det, kunne det være endte rigtig grimt og dyrt, hvis det pludselig var helt knækket eller blokeret på en af banens langsider.

Så fra at være helt oppe i skyerne over egne præstationer i mørket, røg han i stedet helt i kulkælderen, med kun en beskeden pointhøst til følge.

Med weekendens resultater indtager han fortsat 4. pladsen i mesterskabsstillingen for Masters kørere.

Foto: JJ Media

Der er stadig mulighed for avancement, når finaleweekenden skal køres på Padborg Park den 7.-8. oktober 2023. Men det ville have været rart at have to pokaler med hjem i lastbilen, og ikke mindst den ekstra pointhøst.

Skulle man have lyst til at se eller gense weekendens kørsel på Padborg Park, kan det findes på: https://www.youtube.com/@DanskMotorsportLive

Team Eilertsen Racing

JJ Media

 

Hit Counter