Tre Super 2L-løb gav tre forskellige vindere

Variationen og jævnbyrdigheden var stor i Grand Prix Tours Super 2L

 

Ved weekendens Valvoline GP Danmark på FDM Jyllandsringen gav deltagerne i Grand Prix Tours Super 2L opvisning i tæt og ikke mindst spændende race. De tre løb havde hver deres vinder, og efter at der er blevet afviklet fire afdelinger af det nye mesterskab, har de 12 afholdte løb budt på intet mindre end syv forskellige løbsvindere.

 

Konkurrencen er ikke kun tæt - jævnbyrdigheden er også stor, når der køres race i Grand Prix Tours Super 2L (foto: Andreas Drustrup).

 

Der kom to nye løbsvindere ved klassens andet besøg på FDM Jyllandsringen i år. Det var Magnus Madsen, Ringkøbing, og Mathias H. Jensen, Hinnerup. De to er tidligere rivaler i Legend Car-klassen, men er nu blevet konkurrenter i Grand Prix Tours Super 2L.

 

Magnus Madsen har haft en svær forårssæson i sin hvide og lyseblå racer fra VHA M Racing, og hans tidtagning var heller ikke den bedste. Men han forvaltede sin pole position til perfektion i det første heat, hvor han ubesværet førte fra start til mål, uanset om det var først Sander Steffensen, Viborg, og siden mesteren Nicolai Nygaard Pedersen, Brønderslev, som pressede ham.

 

Magnus Madsen lå også i front fra start af de tredje og sidste heat, men her var det Mathias H. Jensen, som satte ham under pres. Over flere omgange kæmpede parret om føringen, inden Mathias H. Jensen til sidst kom forbi, trak fra rivalen og tog sin første sejr i løbsserien.

 

Tredje løbsvinder ved Valvoline GP Danmark var Malte Ebdrup, Farsø, som dermed forsvarede sin førsteplads i toppen af tabellen for Grand Prix Tours Super 2L. Hans sejr kom i weekendens andet heat, hvor han skød frem fra en startposition som firer, erobrede andenpladsen og lå i front, da første omgang var kørt. Malte Ebdrups anden top 3-placering kom i det spændende sidste heat. Mens Mathias H. Jensen og Magnus Madsen i front kæmpede om førstepladsen, var kampen om tredjepladsen en nærmest løbslang duel mellem Malte Ebdrup og Jakob Steffensen, Viborg, som dog aldrig kom forbi.

 

Med en andenplads i såvel tidtagningen som første heat virkede Nicolai Nygaard Pedersen til at giv sit titelforsvar nyt liv, men det hele stoppede, da han kort efter start måtte udgå af andet heat med en ødelagt bagaksel – og ikke nåede at få bilen klar til tredje og sidste heat.

 

Valvoline GP Danmark var ikke venligt stillet overfor master-kørerne, som i forårets afdelinger havde udfordret feltets yngre del i kampen om topplaceringerne. En generel tredjeplads til Mark Mathiesen, Hørning, i andet heat var bedste resultat for en master-kører på FDM Jyllandsringen.

 

Kampen om Grand Prix Tours Super 2L fortsætter den 16. september med Night Race på Padborg Park.

 

Hit Counter