Alt fra gadebiler til prototyper i weekendens DEC-felt

DEC-feltet spænder vidt ved Valvoline GP Danmark på FDM Jyllandsringen

 

Der bliver med garanti masser af overhalinger, når årets femte og sjette afdeling af Danish Endurance Championship køres ved weekendens Valvoline GP Danmark på FDM Jyllandsringen. Deltagerlisten tæller nemlig intet mindre end 29 hold, og det er bag rattet af vidt forskellige biler, at de skal tackle de to 50-55 minutter lange løb.

 

Variationen bliver denne gang større end normalt, når der køres løb i Danish Endurance Championship (foto: Henning Smed Madsen).

 

Det ene yderpunkt er de fire utunede standardvogne, man kommer til at opleve i division 1, hvor de fire modeller BMW 325, Peugeot 307, Suzuki Swift og Volkswagen Scirocco sørger for maksimal variation.

 

Det andet yderpunkt er de vaskeægte racerbiler, man finder i division 5. Her taler vi ikke blot om racerudgaver af Porsches og Lamborghinis topmodeller. Der vil også være specialbiler som den KTM GT2, Ronnie Bremer, Hvidovre, deltager med, og den LMP3-produktion i form af en Ligier JS P320, som Valdemar Eriksen, Nibe, starter med.

 

Selv om sommerferien lige er overstået, er deltagerne i Danish Endurance Championship endnu ikke nået til midtvejspunktet i 2023-sæsonen, og det er derfor vigtigt for alle hold at sikre sig gode pointscorer i weekendens to løb, så de kan maksimere deres mesterskabschancer. Kun to mandskaber har gjort rent bord i deres respektive divisioner. Det er Lasse van der Ploeg/Oscar Schröter, begge Vojens, i division 1 og Ronnie Bremer i division 5. Men i de øvrige tre divisioner har man indtil nu oplevet flere forskellige vindere.

 

Såvel lørdagens som søndagens løb i Danish Endurance Championship bliver vist på YouTube-kanalen Dansk Motorsport Live.

  

 

Hit Counter