Fuld fart mod sæsonstart for Hankook SuperCup

Der er fuld fart mod sæsonstart for Hankook SuperCup og Kørerforeningen Gruppe N National SuperCup.

Vi har netop vendt kalenderbladet til et helt nyt år, og det bliver et utroligt spændende år for klassen.

Efter 10 års samarbejde med den nu tidligere dækleverandør, glæder vi os helt vildt til at komme i gang med den nye aftale med Hankook, og ikke mindst BMSport, som skal levere og montere dækkene til alle klassens kørere i minimum de næste tre år.

Vi har fået nogle ret skarpe priser i hus, så der er dæk til enhver type bil, som kunne tænke sig at deltage i klassen.

15″
Slicks og regn 190/570R15 – 1517kr + moms

16″
Slicks og regn 210/610R16 – 1628kr + moms

17″
Slicks og regn 200/610R17 – 1780kr + moms
Slicks og regn 240/610R17 – 2050kr + moms

Der er nogle små forskelle i dækkenes dimensioner i forhold til den tidligere dækleverandør, men det kan man meget hurtigt få justeret ind på racerne. BMSport vil være behjælpelig med tips og tricks til brugen af de nye dæk, hvad angår camber og dæktryk m.v.

Ydermere ser vi frem til samarbejdet med Hankook 1600 Challenge. Bestyrelserne i de to klasser har snakket sammen i gennem flere sæsoner omkring et samarbejde, og da begge klasser skifter dækleverandør samtidig, er det kun naturligt at starte et samarbejde i 2023 sæsonen, hvor de to klasser skal dele banetiden på alle de danske racerbaner.

Den foreløbige kalender ser således ud:

  • 29.-30. april Padborg Park
  • 20.-21. maj FDM Jyllandsringen
  • 2.-3. september Ring Djursland
  • 15.-16. september Padborg Park – Night Race
  • 30. sep – 1. oktober FDM Jyllandsringen

Forhandlingerne omkring køretid med banerne bliver ikke altid nemmere, især når man ønsker at deltage i de store løbsweekender, hvor der er masser af publikum samt tv dækning på. Der er kun x-antal minutters støj tilladt, i løbet af de to løbsdage, og her gælder det om at få så mange biler på banen som muligt, i disse minutter.

Faktisk er det ikke nogen ny ting, at de to klasser skal køre sammen. Det gjorde de også i starten af 00’erne, indtil der var så mange biler i klasserne, at de kunne få separat køretid. Antallet af deltagere har dog været nedadgående i de senere sæsoner, hvilket COVID-19 havde en vis medvirken til.

Derfor fik begge klasser, uafhængigt af hinanden, også at vide i efteråret 2022, at såfremt man ikke fandt en anden klasse at køre sammen med, ville der ikke være køretid til nogen af klasserne på de store weekender i 2023. Så derfor er vi super glade for det kommende samarbejde med Hankook 1600 Challenge, som kommer til at gavne begge klasser.

Hastighedsforskellene på bilerne er ikke nær så store, som hvis klasserne skulle køre sammen med andre klasser i dansk motorsport. Fra de allerhurtigste i Hankook SuperCup til de allerhurtigste i Hankook 1600 Challenge, viste vores fælles weekend på FDM Jyllandsringen i 2021, at der var under 6 sekunders forskel i omgangstiderne. Størstedelen af den forskel kommer på langsiderne, hvor optil 250hk trods alt får bilerne til at accelerere noget hurtigere end 140hk gør. Svinghastighederne er meget tæt på at være de samme,

Vi glæder os rigtig meget til den 29. april 2023, hvor sæsonen bliver skudt i gang på Padborg Park.

Kørerforeningen Gruppe N National SuperCup

JJ Media

 

 

Hit Counter