DANMARKS NYESTE RACERKLASSE STARTER VED CLASSIC RACE AARHUS

Efter en flot debutsæson er TCR Danmark klar til at deltage ved Classic Race Aarhus den 17.-19. september 2021.

Det sportslige program for den kommende udgave af Classic Race Aarhus er efterhånden ved at tage form, og som i de tidligere udgaver af racefestivalen rundt om Mindeparken i Aarhus bliver der tale om en historisk fortælling om motorsportens udvikling over flere årtier.


Promotor Martin Jensen (t.v.) og Classic Race Aarhus' direktør Poul Dalsgaard er glade for aftalen om, at TCR Danmark næste efterår starter ved Classic Race Aarhus (foto: Classic Race Aarhus).

”Først på måneden indgik vi en aftale med SixtyFivers-klassen, som kommer til at præsentere nogle af de ældste biler ved næste års Classic Race Aarhus, og nu har vi også landet en aftale med TCR Danmark, som er Danmarks nyeste racerklasse,” siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus. ”Klassen har netop afsluttet sin første sæson, og selv om den i sagens natur blev kortere end ønsket, er det virkelig en flot start, man har fået, så vi har ikke været i tvivl om, TCR Danmark også skulle med på løbsprogrammet til næste års Classic Race Aarhus.”

I TCR Danmark anvender man standardvogne som Honda Civic Type-R, Peugeot 308 TCR og Volkswagen Golf GTI, der er tunet og ombygget efter et fast internationalt reglement, som sikrer stor jævnbyrdighed mellem bilmodellerne. I sidste ende er det derfor kørerne, som afgør løbene, og med deltagere som den tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen og den seksdobbelte DTC-mester Casper Elgaard råder TCR Danmark over nogle af landets bedste.

”Vi er meget glade for, at vi kan præsentere klassen ved Classic Race Aarhus, og jeg ved, at alle vores kørere glæder sig til at køre på gadebanen i Aarhus,” siger Martin Jensen, der er promotor for TCR Danmark. ”Flere af dem har jo tidligere kørt i Aarhus i tidligere sæsoner, og de ser frem til at vende tilbage, og jeg er overbevist om, at vi kommer til at levere noget godt og spændende race for publikum.”


Deltagerne i TCR Danmark kommer den 17.-19. september 2021 til at køre race ved Classic Race Aarhus (foto: TCR Danmark).

”Vi har fået en rigtig god start for klassen, hvor vi i debutsæsonen havde 16 biler ude at køre. Interessen for klassen er rigtig stor, så når vi til september skal køre Classic Race Aarhus, bliver det med et endnu større felt i TCR Danmark.”

”Ved Classic Race Aarhus vil vi præsentere oplevelser for alle generationer i familien,” siger Poul Dalsgaard, ”og det sker bl.a. ved at vise flere generationer af racerbiler, hvor TCR Danmark bliver det nyeste kapitel i den historiefortælling, vi vil give familierne, uanset om det er børn eller voksne. Overskuddet fra arrangement går til arbejdet for børns trafiksikkerhed, og der bliver netop masser af aktiviteter for børn og unge ved næste års løb.”

 

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award. 1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ellevte gang 17.-19. september 2021. Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.

Hit Counter