Sønderjysk pokaljagt for Eilertsen  

Selvom kalenderen er kommet ind i oktober måned, er racerbilen bestemt ikke kørt i garagen for Henrik Eilertsen.

Denne søndag skal han deltage i den 3. afdeling af Youngtimer, som køres på Padborg Park.

Det er ikke mere end halvanden uge siden, at automekanikeren fra Espergærde sidst sad i racerbilen. Dengang var det på Ring Knutstorp, hvor det lykkedes ham at vinde mesterskabet i Historisk 71-2 klassen. Derudover kørte han også i den guldfarvede Youngtimer BMW E46 M3 med startnummer 269, hvor han hentede to tredjepladser og en fjerdeplads.

Det betyder at han aktuelt er på tredjepladsen i mesterskabet, med en god afstand til køreren på 4. pladsen, og indenfor rækkevidde af andenpladsen.

Det er den første gang, at Eilertsen skal køre på Padborg Park i BMW’en. Han har dog gode minder fra banen, hvor han har taget flere podiepladser, i de tidligere sæsoner i Peugeot racerne.

 

Løbsweekenden kan endnu en gang ikke rigtig kaldes for en løbsweekend. Det hele skal nemlig afvikles over blot en enkelt løbsdag, ligesom sæsonstarten i Youngtimer blev det for en måned siden. Derfor har chefmekaniker Frederik Hansen også arbejdet hårdt på at sikre, at BMW E46 M3 raceren er toptrimmet, og forhåbentlig mekanisk i orden. Det er dog altid hårdt for materiellet at køre ræs, så der kan gå ting i stykker. Men så er det med at være hurtig på skruenøglerne, og få fundet de rigtige reservedele.

For at gøre det hele lidt mere spændende, skal alle de tre Youngtimer Divisioner køre sammen. Henrik deltager i Division 2, hvilket er klassen med de næsthurtigste biler. Derfor skal der både kigges i spejlene, for ikke at køre i vejen for de hurtigere biler, men samtidig fokuseres på, at komme hurtigst muligt forbi de langsommere kørere i Division 3.

I skrivende stund er der en håndfuld af de hurtigere biler, og et par håndfulde af de langsommere biler, foruden de små 20 Division 2 biler, så der bliver nok at holde øje med gennem søndagen.

 

Desværre er der stadig lukket for tilskuere, men Padborg Park streamer noget af løbsdagen på YouTube, men der er aktuelt ikke nogen information, om Youngtimer klassen bliver vist på tv, en eller flere gange i løbet af søndagen. Så hold øje med https://www.youtube.com/channel/UC77U8E_a8RXQF6mLMRzTA9A

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Søndag
09:15 Tidtagning
10.25 Heat 1
13.25 Heat 2
16.00 Heat 3  

Team Eilertsen Racing

JJ Media

Hit Counter