Rally Cross-semifinale på svært underlag.

Af Aage Keseler Kirketerp

Gennem årene har Motorsport Nordjylland (MNJ) oplevet mange regnbyger på motorsports-stadionet i Nysum. Nordjyderne var derfor ikke nervøse, da DM-semifinalen i Rally Cross bød på et fugtigt underlag.

- Lidt nostalgisk blev motorbanen faktisk indviet tilbage i 1987 efter en lille uges vedvarende nedbør i sommerperioden, husker MNJ’s formand Finn Knudsen. - Siden hen har vi afluret mulighederne for hurtig dræning og tørring af baneområdet. Samtidig er underlaget fast og sikkert, hvorfor der ofte kun opstår få og små huller i banen.

I den serienære 1,6 liters klasse er DM-afgørelsen skærpet yderligere. Lidt uventet scorede sydjyden Andreas Asbjørn Pedersen sejren: - Det bliver en nervepirrende DM-finale i den klasse, når medaljerne afgøres på Korsbro Banen ved Esbjerg sidst i september. MNJ’eren Mathilde Lindrup (Honda Civic) ligger på en toer med kun to placeringspoint op til vendelboen: Simon Haven. I hvert DM-løb køres der om 24 point, og det er ikke muligt at smide nogle resultater væk. Der skal derfor ikke vrikkes ret meget med ørerne, før der bliver vendt op og ned på medaljeforsdelingen.

Bror Frederik Lindrups medaljechance for at score DM-bronze i sin Peugot 106’er afhænger af teknisk nedbrud i fører-trioen.

Frederik Lindrup banker på til TOP TRE i den serienære 1,6 liters-klasse. Mathilde Lindrup ser frem til en yderst spændende DM-finale i den serienære 1,6 liters-klasse.
Emil Nielsen er nykåret dansk mester i SUPER 1600. Gert Jacobsen forsvarede flot de nordjyske farver i DM-semifinalen.
En begivenhedsrig 2018-sæson er tæt på at sikre DM-bronze til Majbritt Linnemann. Tobias Daarbak sluttede sit rookie-år i Rally Cross med en finalesejr på Nysum Banen.
Manglende topgear i raceren forhindrede Allan Jørgensen i at score de afgørende DM-points på hjemmebane. Morten Kok styrer sikkert mod DM-sølvet i SUPER 1600 for Rally Cross.

Hos de tunede SUPER 1600-racere er MNJ’eren: Emil Nielsen i Citroën Saxo kåret som dansk mester i klassen. Med 38 points forspring kan ærkerivalen: Morten Kok i Honda Civic ikke indhente klubkammeraten, men DM-sølvet er samtidig sikret. En tredobbelt nordjysk triumf er mulig, idet Majbritt Linnemann (Peugeot 208) kun mangler få placeringspoint, inden DM-bronzen er i hus.

- I SUPER 2000 er det lidt vemodigt for Allan Jørgensen, konstaterer Finn Knudsen. – Han har meldt ud, at det bliver sidste sæson i Opel Corsa C’eren. Sædvanen tro fightede han dog intenst i kvalifikationen, og var generelt fjerdehurtigst. I semifinalen forsvandt de højeste gear, og samtidig gik motoren kun på 3 cylindre, hvorfor han vinkede farvel til finalen.

Allan Jørgensen har stadig mulighed for DM-sølv, og i SUPER 2000 er Søren Jensen i Renault Clio på vej frem i sin Renault Clio. Slutresultatet blev en femmer i finalen og en foreløbig syver i DM-stillingen.

- SUPER 2000 og RallyX Nordic Super Touring har samme motorvolumen, afslutter Finn Knudsen. – Derfor var Tobias Daarbak på gæstevisit i DM-serien, hvilket resulterede i en flot hjemmebane-sejr med sin Ford Fiesta.

I SUPERNATIONAL var den nykårede vice-nordeuropæiske mester: Kenneth Konge i BMW E36 fysisk forhindret i DM-revanche på hjemmebane. En studietur til DOWN UNDER (Australien) udfordrede nordjyden.

Bedste MNJ’er i DM-semifinalen blev Gert Jacobsen i SAAB 99 på femtepladsen foran klubkammeraten Morten Schnack i Volvo 240.

MOTORSPORT NORDJYLLAND