Hårdt arbejde gav pote

 Af JJ Media

Hårdt arbejde gav pote for Mikkel Njor, da han deltog ved den 6. afdeling af Yokohama 1600 Challenge på Padborg Park.

Løbet blev kørt som et-dags løb i forbindelse med Night Race, så det satte mekanikerne og ikke mindst køreren under hårdt pres.

Inden weekenden indtog Njor Racing 6. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, og holdet gik til lørdagen med et mål om at komme fremad i stillingen.

 

Dagen startede med 10 minutters træning, direkte efterfulgt af 20 minutters kvalifikation. Mens Mikkel kørte træningen med moderat fart, blev der skruet fuldt op for kedlerne i kvalifikationen.

Den sorte Suzuki Swift Sport med startnummer 16 kvalificerede sig på 3. pladsen, hvilket er en tangering af sæsonens bedste kvalifikationsresultat.

Derfor var der masser af smil på læben, inden løb 1 skulle køres 16.15 lørdag eftermiddag.

Det blev til en fin start, hvor placeringen blev holdt gennem det meste af den første omgang. Ved afslutningen af omgangen, var der en kører som dykkede indenom, og det efterlod desværre et hul, så andre kørere også smuttede med.

Mikkel holdt dog hovedet koldt, så da det blev muligt at genvinde en enkelt af de tabte pladser, tog han chancen med det samme, hvorefter han kørte bilen hjem på en fin 5. plads.

En 5. plads i løb 1 betyder samtidig 4. startposition til løb 2, som skulle køres et par timer senere.

 

Starten på løb 2 blev lettere kaotisk, da der var noget tumult i Sving 1, hvilket køreren fra Vejle heldigvis slap forbi uden skrammer, og fik konsolideret sig på 4. pladsen.

Denne blev vekslet til en 3. plads, hvorefter jagten blev sat ind på de forankørende, mens der også skulle holdes et øje i sidespejlet, da der også lå flere kørere på lur.

Med lige dele aggressiv og taktisk kørsel, lykkedes det at køres 3. pladsen i mål, og en super glad kører kunne krydse målstregen, og blot vente på podieceremonien godt 3 timer senere, i lygternes skær.

 

Det var sæsonens anden podieplads, og selv om et debutpodie som sidste gang ikke lige er noget man glemmer, så var denne podieplacering måske næsten større. Den var ikke kommet i hus uden de mange timer som mekanikerne havde brugt hjemme på værkstedet, især efter Lausitzring, hvor det meste af højresiden på bilen blev skiftet på grund af en påkørsel.

Så der skal sendes en kæmpe tak til dem, og ikke mindst holdets samarbejdspartnere, som har gjort det muligt at komme tilbage på banen – og så med disse gode resultater.

 

Mikkel Njor er rykket op på 5. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, med øjnene stift rettet de to næste foran sig. Kan det lade sig gøre at overhale dem til DM finalen?

Nu har holdet en måneds efterårsferie, inden finaleløbet køres den 6. – 7. oktober på FDM Jyllandsringen.

Njor Racing