Sekundtæt DM-fight i

Rally Cross og Cross Kart.

Der er blevet kæmpet om DM-pointene over hele forsommeren i både Rally Cross og Cross Kart. Ingen af DM-aspiranterne har derfor etableret et afgørende forspring, når Motorsport Nordjylland blænder op for Rally Cross Nordjylland søndag d. 24. juni 2018.

- De udenlandske kørere var også godt tilfredse med udfordringerne på vores motorbane sidste år, oplyser løbsleder formand Finn Knudsen. - Specielt belgieren Jos Sterkens vil nok sent glemme sin tur til Himmerland. Han kom lidt for tæt på sikkerhedsbanden i sin ombyggede Ford Escort Mk1 med Volvo C30-motor. Det krævede noget fransk vask og strygning af raceren, og i semifinalen kørte han en gang for meget gennem jokersporet! Han tog dog oplevelserne med godt humør, og lovede os et gensyn. Dette løfte har han holdt og fået to andre belgiske RC-teams skrevet på startlisten.

I den serienære 1,6 liters klasse har nordjyden Mathilde Lindrup fremvist stærk konkurrenceform i 2018, og har 2 sejre med i bagagerummet til Nysum Banen.

- DM-frontduoen Emil Nielsen og Morten Kok fra MNJ ekstra konkurrence i den tunede SUPER 1600-klasse, supplerer viceløbsleder Helle Nielsen. – Den rutinerede belgier: Joel Strackx stiller til start i sin Honda Civic.

- I SUPER 2000 er super-fighteren Allan Jørgensen tilbage i fuld vigør efter at motoren eksploderede på Løvel Banen, fortsætter Finn Knudsen. – Her bliver det et gensyn med Ivo Van Den Brandt i Mitsubishi Colt fra Belgien.

I den tunede klasse SUPERNATIONAL har Kenneth Konge været flyvende i sin BMW E36’er, og MNJ’eren har en frisk sejr fra Ørnedalsbanen med til DM-løbet på hjemmebane.


Mathilde Lindrup har fundet konkurrence-melodien i den serienære 1,6 liters-klasse.

Morten Kok går til stålet i SUPER 1600.

Allan Jørgensen har fået lagt en ny motor i sin Opel Corsa.

Kontrolleret trehjulsdrift (!) er varemærket for Kenneth Konge.

Lige i slipstrømmen på sin 6 års fødselsdag debuterede Nicolaj Rømer i CK MINI.

Oliver Lucas Jensen har en dugfrisk toer med til Nysum Banen.

Noah Jørgensen har fundet ekstra konkurrence-speed i 2018-sæsonen.

Lucas B. Staun har bidt sig fast i CK 250-klassen

Dennis Munch har genfundet front-tempoet i CK 650.

 Nicklas Lucas Jensen liger på en toer sammenlagt i CK Extreme.

- I CK MINI har nordenfjords-kørere lagt sig i spidsen af DM-stillingen, konstaterer løbsleder Finn Knudsen. – På Nysum Banen vil fronttrioen få skarp konkurrence af MNJ’erne: Felix Kjeldsen, Marius Hejslet og Nicolaj Rømer. Sidstnævnte er rookie i klassen efter debuten i pinsen på hjemmebane.

Hos CK 85’erne ligger Kevin Daarbak på andenpladsen sammenlagt. Klubkammeraten Oliver Lucas Jensen scorede en flot toer på Ørnedalsbanen, og ligger på en fornuftig DM-treer.

I CK 125 er der en norsk frontduo, men gutterne bliver pustet i nakkerne af Morten B. Bertelsen fra MNJ, som har vist stigende formkurve gennem forsommeren.

Lucas B. Staun er nyoprykker til CK 250, og banker allerede på podieplaceringer i klassen.

I CK 650-klassen tegner meget til en tæt DM-sejrsfight mellem sjællænderen Kasper Nordstrand og nordjyden Peter Olesen.

Igen i CK Extreme er der lagt op til en hæsblæsende trio-fight i fartmaskinerne mellem MNJ’erne: Søren Jelsbak, Nicklas Lucas Jensen og Christian Juel.

 Åge Keseler Kirketerp