Sønderjysk besøg for YTCC

 JJ Media

Youngtimer Touring Car Challenge, eller bare i dagligt tale YTCC, afslutter en yderst travl forårssæson denne weekend.

Det bliver på sønderjyske Padborg Park, som for anden gang i år, ligger asfalt til løbsserien for mindst 15 år gamle bilmodeller.

Netop det med årene kan snyde lidt, for bilmodellen skal blot være produceret for 15 år siden, men må gerne være bygget om til racerbil for få måneder siden. Derfor er det et yderst seværdigt felt af flotte og skinnene biler, der triller ud på asfalten, som var de lige kørt ud af fabrikken i München, Paris, Stuttgart, eller hvor gadebilerne nu engang blev produceret.

 
 Benny Kudahl har til denne sæson bygget en lille fræk BMW Z3, som har det med at række tunge af konkurrenterne. Division 3 køreren er en af dem der kører på semislicks, og han håber på at kunne blande sig helt oppe toppen af divisionen denne weekend.

Sæsonens 4 første tællende afdelinger har allerede givet de første hints på mesterskabskandidaterne i 2018, men også lidt overraskelser i hovedsagelig positiv retning.

Mick Søgaard har været altdominerende i Division 1 i år – eller det vil sige indtil Michael Skipper dukkede op på Ring Djursland og snuppede 3 sejre ud af 3 mulige. Men så kunne Søgaard da bare køre tre styks andenpladser hjem, og stadig udbygge føringen i mesterskabet til den nærmeste forfølger, Bent Dyhre Hansen. Keld Graabæk indtager aktuelt 3. pladsen, og de tre kørere genoptager med stor sandsynlighed duellerne igen denne weekend.

 
Anders Lundgaard er efter mange weekenders forsøg i Division 1, skiftet til Division 2, i håbet om at hans Toyota Corollas motor ikke skal pines helt så meget, for at kunne følge med konkurrenterne her, som den skulle tidligere. Han skal stadig lige lære at køre bilen med lidt færre hestekræfter, men er allerede godt på vej.

I Division 2 har Ole Sondrup aktuelt føringen, men Søren Christensen indtager aktuelt andenpladsen, tæt forfulgt af Anders Tage Jensen, der har Padborg Park som hjemmebane, og plejer at være lynende hurtig dernede, såfremt at materiellet holder.

Peder Skipper indtager førstepladsen i Division 3, men kan langt fra vide sig sikker på også at have denne når weekenden er omme. Lars Leed er kun 20 point bagved, og da man får 25 point for en sejr, skal der ikke ske mange ting for at de to bytter plads. Kenneth Engelberg Olsen er aktuelt 3’er, men er i skrivende stund ikke tilmeldt løbet denne weekend. Så det kan meget vel være Lars Lundgaard på den aktuelle 4. plads, som rykker ind i top 3, når weekenden er omme.

 
 Bent Dyhre Hansen er den førsteudfordrer til Mick Søgaard ude i front af Division 1. Skal Padborg blive første gang i år, at han får skovlen under Søgaard?

Indtil videre lover vejrguderne godt vejr, så pak solbriller og solhatten, og kom af sted til Padborg Park, hvor der bliver små 3 timers YTCC action denne weekend, plus en masse andre biler samt motorcykler.

Tidsplanen for weekenden er som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag
10:55-11:15 Tidtagning Division 1
11:20-11:40 Tidtagning Division 2+3

15.05-15.25 Heat 1 Division 1
15:30-15:50 Heat 1 Division 2+3

Søndag
10:15-10:35 Heat 2 Division 1
10:40-11:00 Heat 2 Division 2+3

13.50-14.10 Heat 3 Division 1
14:15-14:35 Heat 3 Division 2+3

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge