DS3 Cuppen vender tilbage til Rudskogen

Nordens absolut mest udfordrende racerbane er tilbage i kalenderen – og lørdag går det løs med fuldt program for DS3 Cup.

Efter Ring Djursland sidste måned gav et par solide overraskelser i tabellen er DS3 Cup-feltet for alvor tilbage fra sommerferien. Danmarks stærkeste mærkeklasse er klar til den første af årets to løbsweekender udenfor Danmark.

I den kommende weekend står Norge og Rudskogen på plakaten – en bane, der på alle måder udfordrer både kørere og materiel. Her er både store langsider, hurtige sving og ikke mindst masser af bakker.

Ring Djursland gav de ventede overraskelser, for flere af feltets norske og svenske kørere viste storform på en for de flestes vedkommende ukendt bane. Erik Bertilsson fik for alvor hul på pokaljagten med en andenplads og en flot finalesejr, mens også Kristian Moe Sætheren fik en stabil pointhøst. Den norske kører fra Insight Racing indtager således den aktuelle andenplads i den samlede stilling – fulgt af netop Bertilsson, der med sin pointhøst tog et flot spring frem i stillingen.


Insight Racings Kristian Moe Sætheren er på hjemmebane i Norge denne weekend. Foto: Niklas Majgaard

En enkelt kører i weekenens startfelt kender banen fra dens sidste visit på kalenderen i 2016. Det er Insight Racings Kenn Bach, som sidste gang debuterede på banen med 2016-sæsonens bedste resultat for nordjyden - en fjerdeplads fra bagerste række – en særdeles underholdende bedrift.


Sonny Nielsen gør comeback i DS3 Cup i denne weekend på Rudskogen i Norge. Foto: Morten Kimer

Derudover er Rudskogen i en DS3-racer nyt territorie for de fleste, men der er absolut basis for overraskelser, da særligt feltets norske kørere kender banen indgående fra tidligere.

Samtidigt byder tidsplanen på Rudskogen på træning i rigt mål – hele fredagen er helliget fri træning med i alt syv træningspas. Det kan meget let gøre forskellen for manges opsætninger af bilerne.


Eric Nilsson jagter vigtige point på Rudskogen. Håbet om at blande sig i topkampen lever i bedste velgående for svenskeren. Foto: Morten Kimer

Aktuelt er status i mesterskabet, at Jonas Lynge ligger alene i front med tre sejre og en andenplads. Han følges som nævnt af Kristian Moe Sætheren og Erik Bertilsson, mens Kenn Bach skal have revancheret sit tabte resultat fra 1. heat på Ring Djursland, hvor nordjyden udgik.
Han følges af Mads Frederiksen, og Eric Nilsson runder top seks af.

Lørdagens program er som følger:
Kvalifikation 08.30
Heat 1: 12.50
Heat 2: 16.30