Classic Race Aarhus gennemføres den 25.-27. maj
Aarhus Kommune er i gang med at udarbejde støjkravene for årets udgave af det populære byløb.

Alstrup

”Det har været fremme i medierne, at vores løb er aflyst, men lad mig slå fast med syvtømmersøm, at Classic Race Aarhus bliver gennemført den 25.-27. maj,” siger direktør for Classic Race Aarhus, Mike Legarth.

”Det handler ikke om, hvorvidt der skal køres Classic Race Aarhus, men hvordan der skal køres Classic Race Aarhus. Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse vedrører udelukkende nogle mangler omkring de tidligere støjregler, ikke om løbets gennemførelse. Aarhus Kommune er i gang med at udforme de fremtidige støjregler for løbet – støjregler, som vi naturligvis vil følge til punkt og prikke, når vi kører den 25.-27. maj. Sådan er det.”

Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for Teknik og Miljø og politisk ansvarlig for området, udtaler:

”Jeg vil som rådmand lægge mig i selen for, at forvaltningen arbejder hurtigt med at udforme en myndighedstilladelse til Classic Race Aarhus. Løbet er et enestående arrangement, som vi i Aarhus skal være stolte af, og som skal afvikles.”

Aarhus Kommunes borgmester Jacob Bundsgaard (S) har bekræftet, at han fredag den 25. maj vil holde åbningstalen ved Classic Race Aarhus – præcist som han har gjort det ved de seneste udgaver af løbet.

 

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark. Flere end 750 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2017 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 40.000 tilskuere. Løbet bliver afholdt for niende gang i weekenden 25.–27. maj 2018.