Classic Race Aarhus gentænkes

 

Den traditionelle racefestival rundt om Mindeparken bliver sat på pause i 2022.

 

Selv om hele 36.000 gæster trodsede det ekstremt kolde og blæsende vejr i weekenden 18.-19. september, var det ikke nok til at give overskud på bundlinjen.


“Vores gæster har givet os meget stor ros for årets Classic Race Aarhus,” siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus (foto: Classic Race Aarhus / Henrik Sørensen).

 

“Regnskabet er ikke endelig gjort op, men vi må konstatere, at vi kommer ud med et betydeligt underskud. Vi startede med efterslæb på mange fronter, da vi måtte aflyse vores arrangement i 2020 grundet Covid19-pandemien. Corona-restriktionerne betød også, at vi var nødt til at flytte løbet fra maj 2021 til midt i september. Under festivalen var vi ramt af dårligt vejr med regn og voldsom blæst – det betød markant færre gæster, og at omsætningen i boder og barer blev stærkt begrænset,” siger Poul Dalsgaard, direktør i Classic Race Aarhus.

 

Poul Dalsgaard understreger, at der er tale om en time-out og ikke en endelig lukning af det traditionsrige Aarhus-arrangement.

 

“Vores gæster har givet os meget stor ros for årets Classic Race Aarhus, og vi har især fået positiv feedback på vores ønske om at lave det til en familiefestival. Børn, unge og ældre var begejstrede for de mange nye tiltag i Mindeparken, hvor især vores samarbejde med LEGO blev en stor succes. Også vores musiktiltag i festteltene blev en publikumsmagnet. Men nu tager vi os tid til at gentænke hele konceptet og se på mulige indtægter og udgifter,” siger Poul Dalsgaard.

 

Classic Race Aarhus er allerede i gang med at undersøge mulighederne for at få tilført ny kapital hos nuværende og nye samarbejdspartnere. Et arbejde der nu intensiveres.


36.000 gæster lagde vejen forbi dette års Classic Race Aarhus (foto: Classic Race Aarhus / Jakob Worre).

 

“Det er alvorligt, men ikke umuligt. Men det er helt afgørende, at sponsorer, samarbejdspartnere og byen forstår alvoren og nu beslutter sig for, om vi fortsat skal kunne afholde Nordeuropas smukkeste racefestival, som i mere end ti år har sat Aarhus på landkortet både kulturelt, sportsligt og turismemæssigt,” understreger Poul Dalsgaard, direktør i Classic Race Aarhus.

 

Mens arbejdet med at skaffe ny kapital foregår, har Classic Race Aarhus valgt at indgå i en rekonstruktion af fonden, der står bag det store arrangement.

 

“Jeg håber virkelig, at vi får tilført kapital og nye samarbejdspartnere, så vi kan fortsætte og udvikle denne unikke Aarhus-begivenhed. Vores flere end 1.000 frivillige, der i alle år har ydet en enestående indsats, fortjener også at rekonstruktionen lykkes – og at vi sammen kan se ind i ti nye fantastiske år med Classic Race Aarhus,” siger Poul Dalsgaard.

 

 

  

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award. 1.200 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.

  

Morten Alstrup

 

Hit Counter