Nicolai Sylvest viste atter farten til TCR Denmark-finalen

 

Nicolai Sylvest var i sidste weekend til start til finalen i TCR Denmark, som for første gang skulle køres på Padborg Park – en bane, som hans team LM Racing ikke tidligere havde testet på med deres to nye Cupraer. Det var efterhånden også et par år siden, at Nicolai Sylvest sidst kørte på banen, men han fandt hurtigt tempoet. Løbsweekenden i det sønderjyske udløste to fjerdepladser, og det var også den slutplacering, Nicolai Sylvest til slut fik i TCR Denmark-tabellen.

 

 

"Det har ikke rigtigt været vores år," siger Nicolai Sylvest. "Vi har haft farten, men også været meget uheldige og haft for mange løb, hvor vi ikke er kommet i mål. Jeg føler, at jeg i denne sæson har vist, hvad jeg står for. Det gør, at der nok i al beskedenhed er nogen, der ikke helt har afskrevet mig som en mulig mesterskabskandidat til næste års mesterskab."

 

Lørdagens første træning på Padborg Park fandt sted i tørvejr, og her endte Nicolai Sylvest og hans teamkammerat Jan Magnussen med at sætte fjerde- og femtehurtigste tid i det 19 bilers store felt. I anden træning sluttede de to i omvendt rækkefølge som henholdsvis nummer fire og tre, hvorefter det gjaldt tidtagningen. Her blev Nicolai Sylvest nummer 3 og gik videre til anden tidtagning.

 

"Til den tidtagning er der kun otte minutter til at sætte en tid, og der fik vi valgt et alt for lavt dæktryk på min bil, da vi ikke havde taget højde for, at det var blevet væsentlig koldere i vejret," forklarer Nicolai Sylvest. "Det bevirkede, at da jeg først til sidst var begyndt at få varme i dækkene, var det bedste kørt ud af dem. Jeg var kun to tiendedele af et sekund hurtigere på nye kontra brugte dæk, så det siger noget om dæktrykket. Derfor måtte jeg tage til takke med en startplacering som nummer 4, to pladser efter min teamkammerat."

 

 

Alle søndagens tre heat fandt sted i regnvejr. I det første fik Nicolai Sylvest kørt sig fra fjerde- til tredjepladsen, inden der blev indsat en safety car, da en bil var røget af banen. "Da løbet blev givet frit igen, pressede jeg på for at få andenpladsen, men jeg var lidt for tidligt ude. Jeg fik en straf for at have påbegyndt min overhaling før det grønne flag, så jeg rykkede ned på 12.-pladsen. Men jeg fik dog to ekstra point for at sætte hurtigste omgang i løbet," siger Nicolai Sylvest, som startede næste løb som nummer 12.

 

Her fik han en god start, var fremme som nummer 8 på den første omgang og avancerede til fjerdepladsen, hvorefter han kæmpede for at fravriste teamkammeraten Jan Magnussen tredjepladsen. "Vi kørte side om side over målstregen, men Jan var en tiendedel foran mig." I finalen fortsatte de to teamkammerater deres kamp. "På den sidste omgang prøvede jeg at gå på ydersiden, men jeg blev presset lidt ud, så jeg blev nødt til at køre ind i pitindkørslen og passere målstregen igennem pitten," siger Nicolai Sylvest.

 

Slutfacit for Nicolai Sylvest blev en fjerdeplads i finaleløbet – samme resultat, han fik i mesterskabet, og resultatet bevirker også, at LM Racing vinder det samlede team mesterskab.

 

"Jeg vil gerne takke hele Team LM Racing for det kæmpe arbejde, de har gjort for at give mig en super god og hurtig bil, samt selvfølgelig mine fantastiske sponsorer. Uden dem alle var det aldrig gået," slutter Nicolai Sylvest. "Jeg håber snarest på at kunne offentliggøre mine fremtidsplaner."

 
Jesper Sylvest 

Hit Counter