Tre sejre i bagagen inden afrejsen til Spanien
Mikkel O. Pedersen vandt på FDM Jyllandsringen – og kører tretimersløb ved Barcelona

Selvtilliden fejler ikke noget, når Mikkel O. Pedersen i weekenden deltager i finalen i GT World Challenge Europe på Circuit de Catalunya. Han ankommer nemlig til Spanien med tre friske løbssejre i bagagen – løbssejre, han sikrede under helt andre vejrforhold end dem, der møder ham i weekenden.


Trods svære betingelser og dårligt vejr lykkedes det Mikkel O. Pedersen at vinde alle tre løb i 
LT Asfalt Special Saloon Car på FDM Jyllandsringen.

”Det var en helt vildt svær weekend,” siger racerkøreren fra Struer om sine oplevelser på FDM Jyllandsringen. ”Racerbilen aquaplanede flere gange. Når jeg ramte en vandpyt på vej ud på langsiden, eller i et af banens hurtige venstresving. Jeg skulle flere steder tage farten af for ikke at snurre rundt.”

Weekenden endte med tre løbssejre i LT Asfalt Special Saloon Car-klassen. Men det havde Mikkel O. Pedersen ikke troet på, da han satte kursen mod racerbanen ved Silkeborg. ”Jeg havde virkelig ikke troet, at det kunne gå så godt i den gamle bil. Jeg havde faktisk frygtet tørvejret mest, fordi jeg måske ikke kunne følge med de nyere biler. Tiden i tidtagningen var god, så det var ikke helt ved siden. Jeg endte med at være tæt på nogle af de hurtigste tider, der er blevet kørt i en sportsvogn på banen. Men jeg gjorde det altså i en cup-racer fra 2015 uden traction control.”

Trods regnvejr var løbet på FDM Jyllandsringen udover resultaterne også en god oplevelse for Mikkel O. Pedersen. ”Det var dejligt igen at kunne mødes med gæster og sponsorerne til et løb herhjemme,” siger han.

Køredragten er nu blevet tør, og inden længe sætter han kursen mod racerbanen ved Barcelona.

”Jeg kender den godt fra min tid i Porsche Supercuppen, hvor jeg sidst kørte på den i 2019,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Dengang lå jeg og kæmpede med mesteren Michael Ammermüller om tredjepladsen. Siden er der kommet andre curbs, ligesom et sving er blevet ændret, men det tager vi med.”

I finalen for GT World Challenge Europe starter han atter for sit italienske team, Dinamic Motorsport.

”I den internationale serie har vi ikke lov til at teste mellem løbene, men jeg håber, at ingeniørerne har fundet en bedre opsætning på bilen,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Vi har et tydeligt problem med manglende topfart og downforce i vores biler. Ikke bare i forhold til de andre biler i feltet, men også i forhold til de andre Porscher.”

”Jeg håber, at jeg sammen med mine teamkammerater – Andrea Rizzoli og Romain Dumas – er er godt med i finalen. Vi har vist, at vi har farten. Desværre gik det galt ved de to foregående løb på Spa og Nürburgring, så vi håber, at vi kan slutte godt af i Barcelona.”  

Hit Counter