Nicolai Sylvest triumferer i TCR Denmark på FDM Jyllandsringen

Nicolai Sylvest startede i den forgangne weekend på FDM Jyllandsringen i årets næstsidste afdeling af TCR Denmark, og det endte som et sandt triumftog for racerkøreren fra Jægerspris. En fjerdeplads blev fulgt op med to sejre, og han rykkede frem på fjerdepladsen i tabellen inden finalen om 14 dage.

"Det var en fantastisk weekend på FDM Jyllandsringen, og jeg skylder LM Racing og alle omkring mig en stor tak for at gøre det muligt," fortæller en glad Nicolai Sylvest. "Det var skønt at vinde – og så endda i regnvejr, som ellers ikke lige altid har været min kop te."

For to uger siden havde teamet deltaget i Classic Race Aarhus, hvor både Nicolai Sylvests og teamkammeraten Jan Magnussens biler var blevet slemt skadede. Men de to Cupraer var blevet gjort klar til løbet på FDM Jyllandsringen.

"Jeg var femmer i den første træning i regn og treer i den anden i tør, og jeg var ikke helt tilfreds med bilen," indrømmer Nicolai Sylvest. "Jeg fik nye dæk til tidtagningen, som kørtes i tørvejr, og jeg kørte det, jeg selv vil kalde en perfekt omgang. Jeg var en tiendedel af et sekund hurtigere end sidste gang, vi var på FDM Jyllandsringen, selv om jeg nu havde mere succesballast i bilen. Men jeg blev lige akkurat slået af sidste års mester Kasper H. Jensen og skulle starte første løb som toer."

Søndag var vejrforholdene værre, men alligevel fik Nicolai Sylvest vendt det til sin fordel. "Jeg skulle starte på yderbanen, men jeg fik lavet en super start og kom først ind i første sving," siger han. "De andre kunne ikke true mig, og jeg vandt løbet med fem sekunders forspring og scorede tillige to bonuspoint til mesterskabet for at have sat hurtigste omgang."

Sejren var ensbetydende med startposition 10 til andet heat. Han vandt fire pladser i starten og fik på de resterende omgange kørt sig yderligere op til en fjerdeplads ved det ternede flag. "Det var et godkendt resultat med point til både team- og kørermesterskabet," siger Nicolai Sylvest, som skulle starte finalen som toer ved siden af sin teamkollega Jan Magnussen som havde sikret sig pole postion for at have vundet heat 2.

"Det var samme startposition som i det første heat, jeg havde vundet, men nu var banen blevet mere våd. Men jeg fik igen en god start, og jeg kunne atter udnytte ydersporet ind i de to første sving. Jeg kom ind på publikumslangsiden som nummer 1, og jeg trak fra de andre. To gange blev der indsat safety car, men hver gang kunne jeg igen trække fra de andre og vinde. Og igen sætte hurtigste omgang. Det er mit bedste TCR-løb og nok også et af mine bedste løb overhovedet!"

Om to uger køres finalen i TCR Danmark på Padborg Park. Og Nicolai Sylvest er stadig med i kampen om mesterskabet – ligesom sin teamkammerat Jan Magnussen.

"Efter weekenden ser det meget bedre ud for os begge," siger han. "Der er stadig teoretisk mulighed for, at både Jan og jeg kan vinde mesterskabet, men en top 2-placering er meget realistisk. Og så skal Jan og jeg naturligvis forsvare vores teammesterskab fra sidste sæson!"

"Der skal lyde en kæmpe tak til vores mekanikere og hele vores team for deres kæmpearbejde for at få det hele til at lykkes. Også en kæmpe tak til vores sponsorer. Uden dem ville det aldrig have været muligt!"

 

 
Jesper Sylvest

Hit Counter