Classic Race Aarhus indgår grønt partnerskab med Aarhus Kommune og AURA

Når Nordeuropas største racefestival rundt om Mindeparken og langs bugten går i gang fra fredag til søndag, vil arrangørerne ikke kun have fokus på at levere spændende og spektakulære løb med både klassiske og moderne racerbiler – der vil også blive holdt et skarpt øje med bæredygtighed og CO2-udledning.


Classic Race Aarhus i de skønne omgivelser ved Aarhusbugten indgår nu i et grønt samarbejde med Aarhus Kommune og AURA (foto Classic Race Aarhus / Torben Hrab).

Festivalen, der i år gør ekstra ud af at blive en event for hele familien blandt andet med et kæmpe LEGO-område i Mindeparken, bliver overvåget af ‘klimaspioner’.

“Vi kommer aldrig til at afholde Classic Race uden at bruge benzin. Det er jo hele vores DNA at vise de fantastiske klassiske racerbiler og sportsvogne – men alt det rundt om vores festival vil vi rigtig gerne se på, om vi kan gøre mere CO2-neutralt og bæredygtigt,” siger Poul Dalsgaard, direktør i Classic Race Aarhus.

Derfor går festivalen nu ind i et grønt partnerskab med Klimasekretariatet i Kultur og Borgerservice i Aarhus kommune og AURA. Det er tænkt som et flere årigt samarbejde. I år vil klimaeksperter gå rundt på festivalen som ‘klimaspioner’ og rapportere om, hvor og hvordan Classic Race Aarhus kan blive mere bæredygtige og CO2-neutrale. Og fra løbet i maj 2022 vil man se helt konkrete klimatiltag.

Det nye samarbejde bakkes op af den ansvarlige rådmand i Aarhus. Partnerskabet indgår i Aarhus Kommunes klimaindsats En del af løsningen, hvor blandt andet kulturlivet og de store fællesskaber skal bidrage til at få borgerne med i den fælles klimaomstilling.

“Vi har alle et ansvar for at sikre en bæredygtig fremtid og bidrage til at få os ud af klimakrisen. Jeg er utrolig glad for, at Classic Race Aarhus har taget udfordringen, og at vi nu sammen skal finde nogle klimavenlige alternativer. Det er et spændende samarbejde, som jeg er sikker på vil give nogle erfaringer, der vil kunne inspirere mange andre,” siger Rabih Azad Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice.

I AURA ser man frem til at komme i dialog med Aarhus Kommune og Classic Race Aarhus om at hjælpe festivalen – med forventede 40.000 tilskuere – igennem den grønne omstilling.

“Vi har den grønne dagsorden helt inde på livet hver eneste dag og har et naturligt fokus på at sikre, at den grønne omstilling skal lykkes for Østjylland såvel som Danmark. Udover at være grøn energisparringspartner for virksomheder og kommuner, har vi med vores investeringer i produktion af vedvarende energi og i e-mobilitet samt etableringen af et offentligt tilgængeligt ladenetværk til elbiler meget konkrete tiltag i den grønne omstilling. Og samtidig skal vi sikre, at der er tilstrækkelig kapacitet i vores elnet, hvor vi kan se ind i en mulig fordobling af behovet for kapacitet,” siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i AURA og fortsætter: “Jeg ser personligt frem til den dag, hvor Classic Race Aarhus præsenterer et rent elbilrace. Det vil være en markant milepæl frem mod et mere bæredygtigt event.”

Hos Classic Race Aarhus ser man frem til det grønne samarbejde.

“Vi er stolte af dette partnerskab med det offentlige og erhvervslivet. Allerede i dette års festival viser vi en parade af de nyeste el-biler, og vores safety car er også elektrisk i denne weekend. Men med eksperternes tilbagemelding efter denne festival, er vi sikre på, at vi allerede i 2022 kommer med konkrete tiltag til grøn omstilling og bæredygtighed,” siger Poul Dalsgaard, direktør i Classic Race Aarhus.

  Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award. 1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ellevte gang 17.-19. september 2021. Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.

Hit Counter