Tre forskellige vindere i dramatisk københavner-weekend

Både Frederik Schrøder og Mads Panik Pedersen scorede sæsonens første sejre

 

Årets fjerde afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cuppen bød på alle de elementer, som kendetegner motorsporten. Kørerne oplevede skuffelse og glæde såvel som sejre og nederlag. Og publikum ved Copenhagen Historic Grand Prix blev vidne til både tæt race og dramatik på gadebanen på Bellahøj.

 

Weekendens gladeste mand var Mads Panik Pedersen, Hjallerup, der var en af de kørere i feltet, som leverede flest overhalinger. Normalt starter de 20 bedste første heat i omvendt rækkefølge i forhold til deres tidtagningsresultat, men på Bellahøj Park havde man af sikkerhedshensyn valgt at suspendere den regel. Alligevel blev Mads Panik Pedersen sat på arbejde. I første heat kørte han sig fra sjette- til fjerdepladsen, i andet heat fra femte- til tredjepladsen, og i tredje og sidste heat lykkedes det ham så at køre sig fra fjerde- til førstepladsen og tage sæsonens første sejr.

 

Sæsonens første sejr kunne Frederik Valdemar Schrøder, Aalborg, også notere sig for. Han havde sin bedste løbsweekend i denne sæson, hvor han i de tre løb scorede en sejr, en tredje- og en fjerdeplads, men en endnu bedre løbsweekend havde Mads Gravsen, Slagelse. Han var hurtigst af alle, da deltagerne fredag aften uden forudgående træning blev sendt på banen for at køre tidtagning, og så vandt han ellers et løb og sluttede som toer i de to andre.

 

 


Niklas Voetmann havde det store smil fremme inden Copenhagen Historic Grand Prix. Desværre endte han den københavnske løbsweekend på taget.

Trioen her var nogle af de gladeste ved Copenhagen Historic Grand Prix. Andre topkørere oplevede store skuffelser i København. Den forsvarende mester Magnus Madsen, Skjern, noterede sig således sæsonens første nulscore, da han i første løb måtte køre i pit med svigtende bremser. Niklas Voetmann, Hillerød, derimod fik en dramatisk exit fra løbet, da han bil havnede på taget i andet løb. ”Vi lå tre kørere i rap. Jeg var bagest, men hurtigere, så jeg ville bare forbi,” fortæller han. ”Jeg kom lidt for sent ind i en chikane, og da jeg kom for bredt ud af den, ramte jeg banekanten og røg rundt. Motor og chassis ser okay ud, men der var et brækket hjulophæng og andre skader.”

 

Inden Copenhagen Historic Grand Prix førte Mathias H. Jensen, Hinnerup, Legends-mesterskabet med 57 point til nærmeste konkurrent. Men selv om løbsweekenden målt på enkeltresultater var hans absolut dårligste i denne sæson, havde hans strategi om at køre på det sikre og komme igennem alle løb båret frugt. Han kunne drage hjem fra hovedstaden med et forspring, der nu var vokset til 68 point.

 

En anden kører, som forlod Bellahøj Park med en føring, var Lars Bohnensach Ebbesen, Varde. Inden løbsweekenden var han toer i oldboys-kategorien, men da det for anden gang i denne sæson lykkedes ham at score maksimumpoint for en mesterskabsafdeling – bedste oldboys-kører i såvel tidtagningen som de tre løb – har han nu overtaget oldboys-føringen fra Mike Nordby Mathiesen, Varde. Sidstnævnte var først i det tredje og sidste løb i stand til at presse Lars Bohnensach Ebbesen, som i weekendens andet heat var blevet presset af Kim Schmidt Petersen, Hadsten.

  

Alstrup

Hit Counter