Casper Elgaard tager første heatsejr i mærkelig københavnerweekend

Brian Madsen Sport havde en noget omskiftelig weekend ved Copenhagen Historic Grand Prix, hvor TCR Denmark kørte tredje afdeling af årets mesterskab. Alle tre kørere gjorde god figur, men den snævre bybane krævede sine ofre.

For Casper Elgaard startede weekenden med en svær tidtagning, hvor regnen styrtede ned. Et forkert dækvalg kostede på omgangstiden, og med en startplacering som nummer seks til første heat var opgaven klar for teamets erfarne kører.

På trods af godt vejr lykkedes det ikke Casper at gøre store hop i klassementet i det første heat, men i søndagens første løb viste han styrken og sprang fra sjettepladsen til en stensikker sejr på få omgange. Sejren og den dertil hørende fornuftige startplacering i finalen blev til gengæld ikke udnyttet til fulde. En motordefekt allerede efter første omgang betød, at Elgaards Peugeot 308TCR måtte listes hjem på en femteplads.

- En heatsejr er fantastisk at få, men der er også to femtepladser, som burde være blevet til mere. I finalen havde jeg en motor som satte ud allerede fra første omgang, og det blev kun værre hen mod slutningen. På den måde er jeg godt tilfreds med dén femteplads, men det har ikke været den weekend, jeg håbede på, siger Casper Elgaard.

Til gengæld er teamets heatvinder glad for at se sin lærling, Gustav Birch, udfolde sig med flotte resultater i weekendens løb:

- Det er fantastisk at se den fart, Gustav har haft i denne weekend. Det var ærgerligt at han røg i muren i løb to. Han kunne måske have været med oppe at slås om de helt sjove pladser i finalen, hvis han kunne have startet længere fremme. Det er fantastisk at kunne være tæt på den udvikling, han går igennem, og at se ham finde den fart første gang, han nogensinde kører på en bybane, det er stort.

Netop Gustav Birch havde forud for weekenden en naturlig skepsis over at skulle køre på en bybane, men i løbet af weekenden ændrede skepsis sig til begejstring:

- Jeg var skeptisk over de her bybaner fra starten af, for vi kører så tæt på barriererne, og da vi gik rundt på banen syntes jeg at der var alt for snævert til at man kunne overhale her - men jeg er positivt overrasket, lyder det fra teamets juniorkører, der i weekendens første heat gennemførte en vovet overhaling på selveste Casper Elgaard:

- Det var fedt at slå Casper! Det er jo altid stort at slå sin læremester, men jeg tror at jeg skal nyde det mens jeg kan, for han kommer helt sikkert stærkt tilbage allerede næste gang.

Gustav selv måtte slutte andet heat før tid, da han udgik efter et møde med betonbarrieren. Heldigvis ikke værre end det kunne repareres inden finalen, men det kostede teenageren et godt udgangspunkt til finaleheatet. Uanset er det flot at køre sit tredje danske TCR-løb - og sit første byløb - og tage hjem med to fjerdepladser.

Johnny Vejlebo oplevede i de københavnske gader sin anden ungdom, da han med flot fart satte tempoet blandt Trofeo-kørerne i weekendens første heat. Efter et ærgerligt møde med betonklodserne i andet heat måtte også han spændt se til mens mekanikerne fra Brian Madsen Sport fik gjort bilen køreklar til finalen. På grund af det omskiftelige vejr fik han ikke det optimale ud af finalen, som han sluttede på tiendepladsen. 

Set med teamchefens øjne har weekenden budt på lidt af hvert:

- Det har været en mærkelig weekend for os. Vi fik en vigtig første heatsejr til Elgaard i første heat. Den har vi ventet på, så det var dejligt at den kom. Vi har en raket i form af Gustav Birch, som for alvor har bevist at han godt kan køre racerbil. Han har været mega hurtig, men fik lavet en kørefejl i andet heat - det er de helt små marginaler som tæller på en bane som denne, siger Brian Madsen, som især kan se tilbage på et finaleløb, som skuffede fælt:

- Finaleheatet var der nærmest ikke noget at køre om, da de tre forreste kørere stak afsted fra start. Elgaard havde en defekt motor, som efter første omgang ikke længere trak som den skulle. Gustav fik en kanon start og kom op på femtepladsen med det samme, men kørte mere eller mindre bare med rundt fordi afstanden både foran og bagved hurtigt blev meget stor, så vi droslede det hele lidt ned og bare kørte med. Det har til gengæld været dejligt at se Johnny Vejlebo have virkelig god fart i bilen. Det glæder vi os til mere af!

Om bare to uger går det løs med endnu ét af de helt store danske baneløb, Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen. Inden da er der to officielle TCR-testdage på banen, hvor teamet og kørerne kommer til at jagte vigtige forbedringer på bilerne.

Hit Counter