30 vilde Legends til start i Copenhagen Historic Grand Prix

I weekenden køres årets fjerde mesterskabsløb på vejene rundt om Bellahøj

 

Der bliver garanti for både tæt race og masser af action, når den 20. udgave af Copenhagen Historic Grand Prix i weekenden afvikles på Bellahøj Park i København. Løbsweekenden omfatter fjerde afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cuppen, der denne gang stiller med hele 30 deltagere. Det er ikke blot sæsonens største felt i klassen for de små racerbiler, der er fem ottendedels-kopier af Ford- og Chevrolet-modeller fra trediverne. Klassen præsenterer også det største felt blandt de i alt otte klasser, som er på programmet ved Copenhagen Historic Grand Prix!

 

Som altid bliver kampen hård. Men denne gang bliver udfordringen større end normalt. Bellahøj Park er jo som midlertidig bane i sagens natur ikke en, der kan trænes og testes på, så det gælder om at udnytte tidligere erfaring fra løbene i den 2,6 km lange betonkanal. Og grundet coronaen er det to år siden, at deltagerne i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen har kørt på banen sidst. Dengang vandt Mirza Ahmetagic to af de tre løb, mens Mathias H. Jensen sejrede i det sidste.

 

Men er der en kører, som jagter revanche på de københavnske veje, er det den forsvarende mester, Magnus Madsen. Ved sin debut på banen i 2018 kørte han tre andenpladser hjem, men ved sidste besøg – i 2019 – satte han sin racer så eftertrykkeligt i betonmuren, at hans løbsweekend var afsluttet allerede i det første løb.

 

Som nævnt tæller feltet i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen hele 30 kørere ved Copenhagen Historic Grand Prix. En enkelt af disse er debutant. Det er Kevin Victor Rasmussen, som ikke tidligere har prøvet kræfter med de udfordrende racerbiler, men derudover bliver der også sæsondebut til Sorba Taus Kidmose, Anders Eriksen, Christian Nissen, Klaus Gylvig og Sander Steffensen. Mens de fire første deltog i klassen i 2020, havde Sander Steffensen sin seneste start i 2018. Men nu skal han for første gang kæmpe med den yngre generation, sønnen Jakob Steffensen.

 

Det pressede program ved Copenhagen Historic Grand Prix betyder, at deltagerne i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen ikke får nogen træning, men ryger direkte ud i en tidtagning fredag aften. Første heat køres starter lørdag 14.50, mens de to næste heat søndag er programsat til klokken 10.15 og 17.00.

 

 

Billedtekst (billeder kan frit anvendes redaktionelt)

 

I den kommende weekend skifter Legend-kørerne de permanente baner ud med gadebanen på Bellahøj (foto: Morten Alstrup).

 

 

 

 

Hit Counter