Classic Race Aarhus i strategisk el-samarbejde med AURA

Når Nordeuropas største racefestival afvikles 17.-19. september rundt om Mindeparken, bliver det ikke kun benzinbiler, de forventede 40.000 gæster kan opleve. I år vil publikum også få mulighed for at se en parade af de nyeste elbiler.

Det er det første resultat af en længerevarende kontrakt, som det lokalt forankrede energiselskab AURA med hovedsæde i Viby har indgået med Classic Race Aarhus.


Såvel Classic Race Aarhus’ Poul Dalsgaard som Carsten Höegh Christiansen og Louise Frøstrup Christensen fra AURA glæder sig til at kunne præsentere Electric Avenue i Mindeparken under Classic Race Aarhus den 17.-19. september (foto: Fotografhuset v/Brian Rasmussen).

Electric Avenue var titlen på Eddy Grants megahit i firserne, men nu er det også navnet på et nyt tiltag i Mindeparken, som Classic Race Aarhus og AURA er gået sammen om. På Electric Avenue præsenteres gæsterne for en perlerække af rene elbiler. Det er de nyeste modeller både eksklusive og mere almindelige familiebiler. Samtidig vil publikum kunne se den nyeste udvikling indenfor ladestandere og opladning generelt.

”Vi har inviteret alle de store bilmærker til at vise, hvor langt de er med de rene elbiler. De lokale forhandlere i Aarhus og Østjylland har virkelig bakket op, det har været skønt at mærke, hvor positive alle har været om det nye tiltag,” siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.

Men gæsterne til Classic Race Aarhus kan også glæde sig til et helt unikt historisk indblik i udviklingen af elbiler.

”Det er nemlig lykkedes os at få fat på den første danske model, nemlig Hope Whisper, der bliver udstillet sammen med andre klassiske elbiler,” fortæller Poul Dalsgaard. Hope Whisper blev opfundet af Thure Barsøe-Carnfeldt i 1983, og han laver stadig service på den bil, der kommer til Classic Race Aarhus. Det er i øvrigt den eneste indregistrerede Hope Whisper.

Hos AURA ser man store perspektiver i det nye samarbejde med Classic Race Aarhus.

”AURA har gennem længere tid haft e-mobilitet som et væsentligt fokuspunkt i vores strategi og vores forretning og vil fremover skærpe vores indsats på området. Derfor er et strategisk samarbejde med Classic Race Aarhus omkring Electric Avenue helt oplagt for os,” siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i AURA.

Også chefen for E-mobility hos AURA har det store smil fremme.

”Vi glæder os helt vildt til at deltage i den aarhusianske bilfest og vise selv den mest oktanhungrende bilist, hvor fedt det er at køre i elbil – selv om jeg også kan se charmen i motorlyden fra en gammel Porsche,” siger Louise Frøstrup Christensen.

Det kan Classic Race Aarhus-direktøren bestemt også.

”Vores DNA er og bliver klassisk motorsport og klassiske biler, og de kører nu en gang på fossile brændstoffer. Men vi vil også meget gerne være med til at vise udviklingen og fremtiden indenfor bæredygtige biler og motorsport – og når det bliver muligt, vil vi gerne have elbils-race på programmet. Men selvfølgelig vil vi altid beholde de klassiske biler, som vores omkring 40.000 gæster sætter så stor pris på,” siger Poul Dalsgaard.

  

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award. 1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ellevte gang 17.-19. september 2021. Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.

 

Morten Alstrup

 

Hit Counter