OK Oktan 100 Super GT Danmark – 16. juni 2021:

Super GT-kørerne er klar til Padborg Park
Varde-køreren Christian Sørensen skal forsvare sin føring

Stribevis af corona-udsættelser har gjort forsommerens program i OK Oktan 100 Super GT Danmark til en meget komprimeret affære. Først i starten af denne måned kunne mesterskabet skydes i gang på Ring Djursland, og indenfor fire uger skal yderligere to afdelinger afvikles. Den næste finder sted i weekenden på Padborg Park – små to måneder senere end planlagt.


Christian Sørensen fører tabellen i OK Oktan 100 Super GT Danmark (foto: Morten Kimer Hansen).

Der er lagt op til et nyt brag i OK Oktan 100 Super GT, hvor mestrene i de to seneste sæsoner – Kevin Rossel, Vejle, og Ole Petersen, Bredebro – virkelig har fået kam til deres hår. I sin tredje sæson i klassen har Christian Sørensen, Varde, lagt sig i front for tabellen, og det skete primært i kraft af to perfekte tidtagninger på Ring Djursland, som også er pointgivende i klassen. For i løbene havde vestjyden svært ved at køre sig frem gennem rækkerne, og de tre løb endte med at få tre forskellige vindere.

Casper Pilgaard, Ryomgaard, Martin Henckel Mortensen, Hals, og Frederik Nymark, Hadsten, krydsede således målstregen først i de tre heats, mens de to tidligere mestre blev alvorligt udfordret.


Martin Henckel Mortensen (66) fik en stærk start på årets mesterskab med bl.a. en løbssejr på Ring Djursland (foto: Morten Kimer Hansen).

Kevin Rossel starter i år for Outzen Motorsport, hvor han deler sin bil med Andreas Jochimsen, Eskilstrup, men teamet manglede generelt fart på Ring Djursland. Det er en bane, hvor det ikke er muligt at teste. Det er det til gengæld på skuepladsen for weekendens opgør – Padborg Park – og her har Outzen Motorsport masser af data, som man har anvendt til at perfektionere sit setup. Padborg Park er til gengæld Ole Petersens hjemmebane – ikke kun på grund af sit sønderjyske ophav, men også fordi han nok er den kører i feltet, som har tilbagelagt flest omgange her, så man vil helt sikkert kunne forvente en stærk indsats fra hans side.

Det skal også blive spændende at følge Martin Henckel Mortensen, der allerede nu banker på til den uofficielle titel som årets overraskelse. Inden årets sæsonstart havde han blot deltaget i en enkelt afdeling af OK Oktan 100 Super GT Danmark, men han viste stærk kørsel på Ring Djursland, hvor han trods sin status af at være Am-kører ofte havde størstedelen af feltet bag sig.

Det har kun været muligt at udbyde et begrænset antal billetter til weekendens arrangement, men det kan følges live på youtube.com/supergtdanmark.

 

Hit Counter