Mathias H. Jensen gjorde rent bord
Racerkøreren fra Hinnerup havde sin hidtil bedste weekend i Legend Car Cuppen  

Søndag blev årets udgave af OK Mobil 1 Legend Car Cup skudt i gang på Ring Djursland. Det blev en meget komprimeret udfordring for deltagerne, for i løbet af syv-og-en-halv time skulle deltagerne igennem en træning, en tidtagning og tre heats. Og da det hele var overstået, toppede Mathias H. Jensen, Hinnerup, pointtabellen med maksimumpoint, da han havde været bedste mand i alle søndagens fem udfordringer.


Maksimumpoint blev udbyttet for Mathias H. Jensen på Ring Djursland

Det er tredje sæson i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen, Mathias H. Jensen har taget hul på, og det var hans hidtil bedste løbsweekend i klassen. Aldrig før har han gjort rent bord. Men det var også et resultat, som kom i stand efter mange overhalinger og tæt kamp.

Hans bedste tid fra tidtagningen udløste de første 25 point til mesterskabet, men betød også, at han skulle starte det første løb som nummer 20 på gridden. Men det lykkedes ham alligevel at køre sig op gennem rækkerne, og da den fjerde omgang var gennemført, lå han i front. Søndagens to sidste løb førte han fra start til mål, men undervejs blev han presset af dels den forsvarende mester Magnus Madsen, Skjern, dels Mads Skov Pedersen, Hjallerup. Føringen skulle forsvares og der skulle kæmpes, men det endte med, at Mathias H. Jensen havde styr på tingene.

Magnus Madsen fik – efter hans normale standarder – en meget dårlig start på sit titelforsvar. Da han sidste år tog titlen i OK Mobil 1 Legend Car Cup, var han hver gang som minimum bedste mand i mindst ét af de fire pointgivende elementer, som indgår i en mesterskabsafdeling. Søndag kom han tættest på en maksimumscore i tidtagningen, hvor han blev næstbedst, men i det første løb – hvor de 20 bedste starter i omvendt rækkefølge – var han ikke nær som effektiv som tidligere til at overhale konkurrenter og komme frem i front. Det blev derfor i stedet Mads Skov Pedersen – som efter halvandet års fravær vendte tilbage til klassen – som gav Mathias H. Jensen den største modstand.

Med sin tredjeplads i sidste års slutstilling var Mirza Ahmetagic, Randers, også blandt titelkandidaterne, men han fik en meget uheldig sæsonstart. Tidtagningen gav gode point, men et bremsesvigt i det første af de tre løb betød, at hans søndag sluttede før tid, da hans sølvgrå og blå racer fra TMS Racing havnede i jordvolden. Bilen var slemt skadet, og Mirza Ahmetagic selv var forslået efter det bratte stop.

Blandt oldboys-kørerne fortsatte kampen mellem sidste års to kamphaner fra Varde, Lars Bohnensach Ebbesen og Mike Nordby Mathiesen, men det lykkedes også Kim Schmidt Petersen, Hadsten, at tage en sejr i løbet af søndagens løb.

Anden afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cuppen afvikles den 19.-20. juni på Padborg Park.

Alstrup 

Hit Counter