Rallykører er klar til asfaltdebut i DS3 Cup
 

Bilhuset CMD Motorsport og Nicolai Jensen stod sidste forår klar til en helt ny sæson i dansk motorsports absolut hårdeste mærkeklasse, Citroën DS3 Cup, da coronarestriktioner endte med at aflyse hele sæsonen inden den nogensinde kom i gang. 

Men nu er klassen tilbage, og det med to neongule og sorte biler fra CMD Motorsport. Nicolai Jensen er nemlig ny kører på holdet, som ledes af den rutinerede DS3-kører Jacob Sevel. 41-årige Nicolai Jensen kommer selv fra rallysporten, og han står derfor overfor lidt af et spring i weekenden - fra rallybil til racerbil og på en bane, som han kun har været tilskuer på.
 

- Jeg har aldrig kørt en meter på Ring Djursland, så det er en ny oplevelse hele vejen for mig. Jeg forventer mig selvfølgelig ikke at kunne kæmpe med om det hele, men serien vender jo tilbage efter over et års pause på grund af corona, så der er helt sikkert et par ubekendte i feltet, vurderer han. 
 

Teamet var i denne uge ude til en test på Padborg Park, og det gav umiddelbart mere fornemmelse med bilen, men jeg skal lære meget. Jeg har altid været én af dem, der kører den bil, der står - ikke én af dem, der skruer og tilpasser i ét væk. Men det bliver jeg helt klart nødt til her, og det er et nyt kapitel for mig. Vi har også hentet kræfter ind udefra i form af Brian Mikkelsen, som i den her weekend er med for at hjælpe med lidt input til opsætningen, forklarer Nicolai Jensen. 
 

Stederne, alle taler om

I rally er ét af de steder, hvor der oftest er kaos på en rallyprøve på den navnkundige “Olievejen” i Gammelrand på Vestsjælland. Og i dansk banesport taler man ofte om to steder på Ring Djursland: Trapperne og Skoven. Men udsigten til at tage livtag med de to steder, der gør Ring Djursland unik, er ikke noget, som Nicolai Jensen ligger søvnløs over. 

-  Jeg ser helt vildt frem til at stifte bekendtskab med de her steder på banen. I rally er der Olievejen, og her er der Trapperne og Skoven. To steder, hvor der på ret få meter sker rigtig meget med banen - og det glæder jeg mig til at hoppe ud i. Jeg har til gengæld ikke så meget træning at gøre godt med, for der er 20 minutter, og så gælder det. Men jeg håber absolut at vi i CMD Motorsport kan få en lærerig og sjov weekend at åbne året på - sommerfuglene er i hvert fald i maven, og jeg glæder mig meget til at komme i gang, afrunder han. 

 

 

Hit Counter