Mikkel O. Pedersen havde farten på Paul Ricard

Matchede fabrikskørernes omgangstider på den hurtige franske racerbane

Seks timers intens race bød lørdagen på for Mikkel O. Pedersen, da han sammen med Andrea Rizzoli og Romain Dumas deltog i anden afdeling af GT World Challenge Europe på Paul Ricard i Sydfrankrig.


Mikkel O. Pedersen var hurtig på Paul Ricard, hvor årets anden afdeling af 
GT World Challenge Europe blev afviklet.

”Løbet gik fint,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”Vi startede det 1.000 km lange løb ved 18-tiden, og det var midnat, da vi fik det ternede flag.”

Racerkøreren fra Struer kørte henholdsvis det tredje og det sjette af de i alt syv stints, som Porschen fra Dinamic Motorsport var igennem. Han kom derfor til at køre, både mens solen var på vej ned, men også da den var helt forsvundet.

”Der blev kun én gang indsat safety car i løbet – det var usædvanligt – men vi kom rigtig godt igennem løbet, og jeg fik overhalet flere af konkurrenterne, og det var dejligt at opleve efter de udfordringer, vi havde på banen sidste år,” siger han. ”Under mit sidste stint i mørket havde jeg nogle skarpe lygter i bakspejlet, så jeg kaldte over radioen for at spørge, hvem det var. Det var en af de hurtigste Lamborghinier, men igennem hele mit godt timelange stint kunne jeg holde dem bagved. Jeg kørte lige op med de forreste og var hurtigere end vores søsterbil, som jo har tre fabrikskørere.”


Som aftenen skred frem, blev udfordringerne større og større for Mikkel O. Pedersen.

Slutfacit blev en tolvteplads i feltet, der talte 47 biler.

”Vi brugte løbet på at køre os frem i feltet, og det var hårdt, for vi endte med at starte som nummer 22,” siger Mikkel O. Pedersen. ”I den frie træning og i pre-kvalifikationen lå vi i top 10 og var hurtigste Porsche-hold, men den justering, som mekanikerne foretog på bilen inden kvalifikationen, var ikke perfekt. Romain var lige ved at tabe bilen under sin kvalifikationsrunde, og da det ikke var tilladt for mekanikerne at ændre på opsætningen, måtte Andrea og jeg også kæmpe med racerbilen.”

Mens der gik seks uger mellem hans første og anden løbsstart i GT World Challenge Europe, skal Mikkel O. Pedersen ikke vente i lige så lang tid, inden han skal i gang igen.

”Når jeg har overstået min karantæne, begynder jeg at forberede mig til den kommende weekend, hvor jeg sammen med en af teamets nye kørere – Lars Pedersen – skal deltage i første afdeling af Danish Endurance Championship på Ring Djursland,” slutter Mikkel O. Pedersen.

 

Hit Counter