Mikkel O. Pedersen 2020.png

 
Mikkel O. Pedersen klar igen efter seks ugers pause  
Racerkøreren fra Struer starter lørdag aften i et 1.000 km løb i Sydfrankrig  

Det er længe siden, at Mikkel O. Pedersen sidst har siddet bag rattet af sin racerbil fra italienske Dinamic Motorsport. Det var tilbage i midten af april, at han på Monza deltog i sæsonpremieren i GT World Challenge Europe, men nu skal han i gang igen. Det sker i weekenden på Paul Ricard i Sydfrankrig.

Mikkel O. Pedersen skal fortsætte de gode takter fra sæsonpremieren på Monza (foto: Dirk Bogaerts Photography).

”Jeg føler nærmest som om, at jeg skal starte med at tilpasse mit sæde, fordi det er så lang tid siden, jeg har siddet i bilen,” siger racerkøreren fra Struer. Han kan dog glæde sig over, at han har et godt kendskab til banen øst for Marseilles.

”Jeg kender banen, og vi var hurtige, sidst vi kørte på banen. Vi afsluttede 2020-sæsonen på banen, og i år har vi haft en testdag, hvor vi virkelig oplevede fremskridt i forhold til sidste år. Vi har fået en ny motor i raceren, og den gjorde, at vi konstant lå mellem nummer fem og nummer syv blandt de godt 40 biler i feltet. Ved testdagen virkede det nærmest mærkeligt, at jeg kunne overhale konkurrenterne, for til løbet i 2020 manglede vi topfart. Vi blev simpelthen overhalet af de andre ned ad den halvanden kilometer lange langside.”

På Paul Ricard bliver det atter italienske Andrea Rizzoli og den franske Le Mans-vinder Romain Dumas, som Mikkel O. Pedersen skal dele sin Porsche 911 GT3 R med.

”Jeg vil gerne vise mit værd, fortsætte de takter fra Monza og køre op med fabrikskørerne igen. Så kan jeg vise Romain, hvordan det skal gøres. Han tager det stille og roligt og grinede bare ad det, da jeg kørte hurtigere end ham,” ler Mikkel O. Pedersen. ”Ved løbsweekenden på Monza var vi nogle af de hurtigste op til løbet og var faktisk foran søsterbilen det meste af weekenden, men vores setup viste sig at være helt forkert til tidtagningen. Vi skal ramme vores opsætning til tidtagningen meget bedre denne gang, og så skal vi fortsætte de gode takter fra løbet.”

I forhold til sæsonpremieren i GT World Challenge Europe på Monza bliver afdelingen på Paul Ricard langt mere krævende. Denne gang er der ikke tale om et tretimersløb, men et løb over 1.000 km.

”Der er lang vej hjem, og så får vi den ekstra udfordring,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Løbet starter klokken 18.00, og da det nok tager seks timer med den distance, kommer den sidste halvdel af løbet til at foregå i mørke.”

Selv om Mikkel O. Pedersen har haft seks ugers pause i sit internationale program, har han dog ikke ligget på den lade side.

”Jeg har haft en del testdage med vores danske team, hvor jeg sammen med de tre faste kørere har været ved at gøre klar til den danske sæson,” siger han. ”Når jeg kommer hjem fra Frankrig og har overstået min karantæne, deltager vi i årets første danske langdistanceløb på Ring Djursland.”

Hit Counter