Mikkel O. Pedersen 2020.png

 
Mikkel O. Pedersen hentede 20 pladser i sit stint

Struer-køreren leverede en stærk præstation i sæsonpremiere på Monza i Italien

Søndag fik Mikkel O. Pedersen taget hul på sin 2021-sæson. På den legendariske italienske bane Monza ved Milano kørte han sammen med sine to teamkammerater Andrea Rizzoli og Romain Dumas deres Porsche 911 GT3 R frem til en generel tiendeplads – og en placering som nummer seks i pro-klassen – i det tre timer lange løb.

Mikkel O. Pedersen leverede søndag overhalinger på stribe på Monza, da han kørte Dinamic Motorsports foto fra 28. pladsen til ottendepladsen (foto: Patrick Hecq Photography).

Stærkt medvirkende til dette resultat var den indsats, som racerkøreren fra Struer leverede under den time, han tilbagelagde i racerbilen.

”I tidtagningen havde Romain Dumas og jeg sat nogle identiske omgangstider omkring 1.47,6, men Andrea Rizzoli kunne blot klare en tid på 1.48,6, så vi endte med at skulle starte som nummer 24 i et felt på 42 biler,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Bilen viste sig at understyre under tidtagningen, og det var ærgerligt, når jeg selv under træningen dagen forinden havde sat den bedste tid for en Porsche-kører som ottendebedst af alle – og faktisk havde været hurtigere end trioen i Dinamic Motorsports søsterbil.”

Andrea Rizzoli var første mand i racerbilen og måtte indenfor den første time i pit for at skifte fra slicks til regnvejrsdæk, da der kom regn.

”Det pitstop ramte vi forkert, fordi der også kom gult flag og dermed overhalingsforbud på hele banen, så da jeg overtog bilen efter en time, lå vi nede som nummer 28,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Så havde jeg travlt!”

”Gennem hele mit stint kørte jeg på regnvejrsdæk, og jeg måtte endda også i pit undervejs, fordi mit venstre bagdæk punkterede. Punkteringen skete på et dårligt tidspunkt, for jeg havde lige passeret pitten og havde taget hul på en ny omgang. Men da jeg var nået frem til pitten for at skifte, kom der igen gult flag på hele banen, så tabet blev ikke så stort. Tilbage på racerbanen kunne jeg fortsætte med at overhale, og når jeg havde fri bane satte jeg nogle af de bedste omgangstider. Da jeg var færdig med mit stint og overlod bilen til Romain Dumais, lå vi på ottendepladsen. Det var 20 pladser på en time!”

Efter yderligere en time sluttede trioen på en tiendeplads generelt – og som sekser i pro-klassen – og der var ikke langt op til søsterbilen fra Dinamic Motorsport, som endte med at vinde løbet generelt.

”Vinderbilen var bare 30 sekunder foran os ved det ternede flag,” siger Mikkel O. Pedersen, ”så hvis vi havde haft en bedre startposition og ikke havde fået en punktering, kunne vi måske også være kommet med på podiet. Måske, for man ved jo aldrig i racerløb...”

”Men jeg er utrolig glad for den feedback, jeg bagefter fik for min indsats. Romain Dumas roste mig for min kørsel i regnvejret, og han ved jo, hvad han taler om, når han to gange har vundet på Le Mans, men teamet var også meget tilfreds. Det har virkelig været en god start på sæsonen.”

  

Hit Counter