Mikkel O. Pedersen: Endelig klar til sæsonstart

Søndag starter Struer-køreren i årets første langdistanceløb

I weekenden starter årets sæson i GT World Challenge Europe-serien. Sæsonstarten finder sted i form af et tretimersløb på den legendariske italienske racerbane Monza i udkanten af Milano, og med på startlisten er Mikkel O. Pedersen.

I weekenden starter Mikkel O. Pedersens 2021-sæson. På Monza i Italien skal han sammen med Romain Dumas og Andrea Rizzoli køre Dinamic Motorsports Porsche 911 GT3 R
 (foto: SRO - Dirk Bogaerts).

”Den sæsonstart har været længe ventet, specielt efter 2020-sæsonen, som jo ikke bød på så mange muligheder,” siger racerkøreren fra Struer, der atter skal køre en Porsche 911 GT3 R for det italienske Dinamic Motorsport. Andrea Rizzoli er fortsat en af hans makkere i bilen, mens der er kommet forstærkning til i form af den dobbelte Le Mans-vinder Romain Dumas. Dette betyder, at trioen skal kæmpe i den bedste klasse – Pro-klassen – hvor 17 af de 44 deltagende mandskaber er med.

”Det bliver en hård kategori, og det understreges blandt andet af, at alle tre kørere i vores søsterbil er fabrikskørere,” forklarer Mikkel O. Pedersen. ”Denne sæson bliver nok min hidtil største udfordring som racerkører. Der er så mange ting, som skal spille sammen, og vi skal alle tre køre hurtigt i bilen for at være med fremme. Det bliver bestemt ikke nemt. Så kan man godt savne at sidde i Supercuppen, hvor man selv var herre over tingene…”

Tilbage i marts havde Mikkel O. Pedersen og det øvrige Dinamic Motorsport en privat testdag på netop Monza, inden man deltog i de to officielle testdage på Paul Ricard.

”Det gik egentlig godt til testen på Monza, men vi fandt også ud af, at vi stadig havde det problem med manglende topfart, som vi havde sidste år,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Da vi testede på Paul Ricard – som har en langside på halvanden kilometer – manglede vi på førstedagen et halvt sekund i forhold til de bedste. Alene på langsiden. Men teknikerne fandt nogle løsninger, så vi til sidst matchede de bedste. Vi sluttede som syvendehurtigste bil af alle, og jeg kan godt prale af, at jeg satte tiden…”

”Vi har en mulighed for at komme på podiet på søndag, men det kræver, at alt spiller. Ligesom sidste år manglede Andrea Rizzoli noget på omgangstiderne, men han er heldigvis bedre, når det gælder hans løbsfart. Men det bliver et svært og hårdt løb med så mange gode teams og kørere i feltet.”

 

Hit Counter