Renault Danmark

 

Christian Lundgaard debuterer hos Alpine Academy 

Fra i år er der ikke længere noget, der hedder Renault Sport Academy. Nu hedder det Alpine Academy, og er en del af den Alpine organisation, der som spydspids har Alpine F1 Team. Christian Lundgaard er netop præsenteret som Alpine Academy driver

Sidste sæson sluttede ikke så godt som Christian Lundgaard kunne ønske sig. De sidste par løb i Bahrain gik ikke helt efter planen, og han måtte se langt efter en podieplacering i Formel 2 mesterskabet.

Men nu skriver vi 2021 og Christian er igen klar til at kæmpe om podiet - og der er store forventninger til ham. Alpine F1 Team har netop lanceret ham og fire andre til Alpine Acadamy.

Christian Lundgaard får i denne sæson følgeskab af Guanyu Zhou, Oscar Piastri og Caio Collet, der alle også kørte sidste sæson – mens Victor Martins er ny mand ombord.

Christian, der blot er 19 år, går ind i sin femte sæson hos F1 teamet - hvilket gør ham til den kører, der har været med længst. Det er Christians anden sæson i Formel 1 seriens primære support serie med ART Grand Prix, efter at have imponeret alt og alle med to sejre og fire podieplaceringer.

2021 Formel 2 sæsonen begynder i Bahrain i slutningen af marts – side om side med kalenderen for Formel 1.

Alpine Academy Director, Mia Sharizman siger om den kommende sæson.

“Akademiet går ind i en meget vigtig fase siden vi started programmet i 2016. På papiret har vi i år et enormt erfarent line up af kørere med 17 sejre og to mesterskaber delt mellem sig. Vi har tre meget konkurrencedygtige kørere i Formel 2 i år – og de har alle hver især bevist, at de kan vinde. Vi har store forventninger til Christian, der i år kan køre med om mesterskabet, efter han i sidste sæson viste stort potentiale.

Laurent Rossi, Chief Executive Officer fra Alpine Cars siger: “Vi er stolte over at annoncere akademiets sjette sæson – og den første i regi af det nye Alpine Racing univers. At have et young driver program, er en del af vores dna. Målet med dette akademi er at udvikle vores unge kørere, så de kan få en plads i vores F1 team – og ultimativt vinde mesterskaber. 

Renault Nordic A/S er et Nordisk datterselskab af den franske bilproducent Groupe Renault. Siden 2008 har Renault Nordic A/S solgt person- og varebiler samt stået for servicedelen i Norden. I Norden forhandles tre mærker, Renault, Dacia og Alpine – dog ikke Alpine i Danmark.

Groupe Renault stammer fra Renault, der helt tilbage i 1898 startede virksomheden i Paris. Groupe Renault er en del af Renault Nissan Mitsubishi-alliancen, der igen i 2018 var verdens største bilproducent med godt 10,7 millioner solgte biler.
 

 

 

Hit Counter