Dane Train er Årets bilsportskørere 2020

”Dane Train” med Marco Sørensen og Nicki Thiim er kåret som Årets bilsportskører 2020. Det er sket ved det årlige awardshow, Dansk Motorsport Award.

Siden 1993 har Dansk Automobil Sports Union hvert år kåret Årets Bilsportskører, og 2020 er ingen undtagelse. For tredje gang i de 27 år er valget faldet på ikke én, men to kørere. Det er helt naturligt, idet makkerparret Marco Sørensen og Nicki Thiim ved fælles indsats har vundet FIA World Endurance GTE Championship 2019/20 i deres fabriksanmeldte Aston Martin Vantage.

Internationalt kendt som ”The Dane Train” vandt de to danskere tre af de otte afdelinger der talte til mesterskabet, og gentog dermed triumfen fra 2016, dengang ligeledes for Aston Martin Racing.

”Det er fuldt fortjent, at Nicki Thiim og Marco Sørensen vinder prisen som årets bilsportskører 2020. Igen har de to formået at vise, at man sagtens kan underholde og have det sjovt uden for banen, og samtidig være benhårde og dybt seriøse sportsfolk banen – og endda krone det med et verdensmesterskab. Det er igen virkeligt flotte resultater, de to danskere sammen har kørt i hus,” siger Henrik Møller-Nielsen, formand i Dansk Automobil Sports Union.

Både Marco Sørensen og Nicki Thiim har i en årrække tilhørt den absolutte verdenselite indenfor GT-racing. Mens Marco længe havde kurs mod Formel 1 via forskellige formelkategorier er Nickis vej mod toppen gået gennem sportsvogne og standardvogne. Deres veje mødtes i 2015, og siden er det kun gået en vej: mod toppen.

Marco Sørensen er to gange tidligere kåret til Årets Bilsportskører, mens det for Nicki Thiim er anden gang.

Årets Bilsportskører er uddelt siden 1994 (Se hele listen på dasu.dk her). Med titlen følger et indgraveret sølvfad til hver samt kr. 20.000 til deling. 

Kåringen er foretaget af et dommerpanel nedsat af DASUs bestyrelse, bestående af unionens formand Henrik Møller Nielsen, tidl. præsident Carl Christian Hansen, Formel 1-journalist Peter Nygaard, redaktør Morten Alstrup samt Tom Kristensen.

Publikumspriser

Ved Dansk Motorsport Award 2021 blev der endvidere uddelt et antal publikumspriser. Disse er ikke officielle DASU-priser, men er uddelt efter afstemning på internettet.

DASU-kategorier:

Årets rallyteam:                  Martin Johansen/Finn Thomsen
Årets kartingkører:             Mads Riis
Årets banekører:                Frederik Vesti

Fælles med DMU:

DASU/DMU Årets talent:   Bastian Buus

Et kæmpe tillykke til vinderne, der modtager en statuette.

Dansk Motorsport Award-showet kan ses eller genses i sin fulde længde her.

Fotos: Aston Martin Racing / Drew Gibson

 

Dansk Automobil Sports Union
Bo Skovfoged  

Et billede, der indeholder tekst, clipart

Automatisk genereret beskrivelse

motorsportdanmark.dk

Hit Counter