SIXTYFIVERS DELTAGER I CLASSIC RACE AARHUS

Alstrup

NU ER FØRSTE AF MANGE KLASSER PÅ PLADS TIL CLASSIC RACE AARHUS DEN 15.-17. MAJ 2020. SIXTYFIVERS PRÆSENTERER ET FULDT FELT AF RACERBILER MED MERE END 50 ÅR PÅ BAGEN.


Nikolaj E. Mortensen fra SixtyFixers og Jens Peter Lange fra Classic Race Aarhus underskriver aftalen for 2020 (foto: Classic Race Aarhus).

Det bliver Classic. Det bliver Race. Og det kommer til at foregå i Aarhus. Den første klasse på programmet til næste års racefestival, som finder sted den 15.-17. maj 2020, er nu kommet på plads, og det bliver den såkaldte SixtyFiver-klasse.

”SixtyFivers har i de seneste år oplevet en meget stor tilgang af aktive med mange spændende og ikke mindst vidt forskellige biler,” fortæller Jens Peter Lange, sports- og løbschef hos Classic Race Aarhus. ”Hver gang klassen kører race, flokkes publikum langs hegnet, for SixtyFivers leverer rigtig godt historisk race. Og nu skal publikum ved Classic Race Aarhus også have lov til at opleve det.”

”Vi glæder os rigtig meget til at vise SixtyFivers frem for tilskuerne i Aarhus og give dem noget godt race,” siger Nikolaj E. Mortensen, der udover selv at være aktiv i klassen også står i spidsen for arbejdsgruppen bag. ”Rigtig mange af vores kørere har længe spurgt til muligheden for at køre i Aarhus, og vi er rigtig glade for, at den drøm nu går i opfyldelse for os.”


SixtyFivers byder på race med såvel standardvogne som sportsvogne fra perioden frem til midten af tresserne (foto: Jens Ørgaard / SixtyFivers).

”SixtyFivers er i mine øjne en super klasse, som er meget populær blandt publikum,” siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus. ”Jeg er meget glad for, at vi kan præsentere den som den første af de klasser, som til maj kører race rundt om Mindeparken – til glæde for publikum og til gavn for de børn, som gennem vores overskud får øget trafiksikkerhed i dagligdagen.”

Som det engelske navn antyder, er 1965 skæringsdatoen i klassen. Det er biler fra sidste halvdel af halvtredserne og første halvdel af tresserne. Det er Mini Cooper, Alfa Romeo Giulia, Volvo 544 og mange andre fra denne periode.

”I SixtyFivers hylder vi fortiden,” forklarer Nikolaj E. Mortensen. ”Klassen er en hyldest til tiden, inden motorsporten for alvor blev kommerciel. Bilerne fremstår i tidstypisk bemaling fra tiden, før racerbiler blev rullende reklamesøjler, og så tilstræber vi den størst mulige mangfoldighed i klassen. Kørerne vælger bil med hjertet, ikke ud fra vinderchancer.”

”SixtyFivers passer perfekt til Classic Race Aarhus, hvor vi vil fortæller syv årtiers udvikling indenfor motorsportens historie,” slutter Jens Peter Lange. ”SixtyFivers er alt det, som vores navn siger, og jeg glæder mig til næste maj at se de mere end 30 biler drøne ned ad Strandvejen.”

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark, ligesom eventen har vundet en Auto Award. 1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ellevte gang 15.-17. maj 2020. Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.

 

cid:image010.png@01D57CFB.B64E54C0

Hit Counter