Tæt trafik på Djursland

 JJ Media

Der var virkelig tæt trafik på Djursland, da Youngtimer Touring Car Challenge, også kendt som YTCC, kørte 2019 sæsonens anden mesterskabstællende afdeling.

40 biler fordelt på 3 Divisioner var mødt op til weekenden, hvor Division 2 igen var det største felt med hele 22 startende biler.

For at der ikke skulle blive alt for meget trængsel i kvalifikationen, fik hver Division 13 minutter at køre i.

 
Division 1, 2 og 3 i samme billede – Frank Schou (358), Jens Zinck (375), Anders Lundgaard (224), Chris Leonhard (198) og en halv Orla Iversen i den grønne 325. Et godt bevis på hvor meget at der skulle kæmpes og overhales i denne weekend.

I Division 3 var det den forsvarende mester, Peder Skipper, der tog Pole Position foran Nick Stentved og Sebastian Belli.

Det samme billede tegnede sig i Division 2, med Ole Sondrup som forsvarende mester på Pole, mens Tom Jørgensen virkelig gjorde det flot med en andenplads, foran Henrik Have Jakobsen.

Der var endnu en Skipper på Pole i Division 1, nemlig Peders søn Michael. Han havde fået bilen kørt hurtigere rundt på de 1.752 kuperede meter end Martin Sørensen i P2 og Oliver Clarke på P3.

 
Sidste weekends store triumfator i Aarhus, Claus Svanholm (254), havde desværre ikke helt så meget fart i den denne gang. Her ses han i duel med Tom Jørgensen (217), som var denne weekends positive overraskelse i Division 2.

Løbene skulle til gengæld køres med samlet start, så der var garanti for et hav af overhalinger.

Anders Tage Jensen nåede desværre ikke at lave ret mange overhalinger i weekenden, da han kørte op i bagenden på Holger Wilcks få meter efter starten. Det gav så store skader på Jensens BMW, at den blev læsset på en trailer og kørt hjem til Sønderjylland samme eftermiddag. Super ærgerligt for den hurtige sønderjyde.

 
Weekenden sluttede desværre tidligt for Anders Tage Jensen, men vi håber snart at se ham tilbage i klassen igen.

Kurt Poulsen og Ole Sondrup leverede en fantastisk duel omkring første-anden pladsen i Division 2, hvor der sjældent var ret mange billængder mellem de to. De skulle dog først overhale Tom Jørgensen, der faktisk havde taget starten føringen fra den første omgang. Sidenhen duellerede Søren Christensen og Jørgensen i en seværdig duel omkring tredje-fjerde pladsen.

Uheldigvis var der lidt uregelmæssigheder i de herrer Poulsen og Christensens datalogger målinger så begge kørere blev desværre udelukket fra løbet. Men det betød at Ole Sondrup vandt heat 1 foran Tom Jørgensen og Henrik Have Jakobsen.

 
Sebastian Belli havde rigtig god fart i den lille sorte VW Lupo weekenden igennem, men det rakte ikke helt til en førsteplads i denne omgang. Men mon ikke at den kommer senere på året.

I Division 3 var der total dominans var Peder Skipper fra start til mål. Det lykkedes ham at få et stort hul til Sebastian Belli, efter Belli var kommet forbi Lars Henrik Leed. Belli kunne dog ikke slappe af, da Orla Iversen nærmede sig bagfra. Belli fik dog kørt andenpladsen hjem foran Iversen, som sluttede et halvt sekund foran Leed.

Division 1 kampen var bestemt også intens. Martin Sørensen tog starten, og spurtede væk fra Michael Skipper. De to fik følgeskab af Sebastian Petersen gennem de første omgange, inden at han måtte trække ind til siden med ild i bilen. Heldigvis blev det slukket, men skaderne omkring bagenden af bilen var så store, at holdet pakkede sammen for weekenden. Skipper fik dog kæmpet sig forbi Sørensen igen midt i heatet, og kunne køre i mål som sejrherrer foran Sørensen, med Oliver Clarke som P3.

  Sådan så det ud en stor del af weekenden – Michael Skipper (195) foran Martin Sørensen (181). Men det var ikke sådan det sluttede i heat 3.

Lørdagens første heat havde givet et mandefald på 5 biler, så der var 35 til start søndag morgen – på regndæk, da det havde regnet natten over.

Uheldigvis blev der mere mandefald på første omgang i heat 2, da Bent Dyhre Hansen, Michael Bertelsen og Nick Stentved havde en lidt for tæt kinddans, som desværre gav ret store skader på både Hansen og Bertelsens BMW’er, så de ikke kunne køre mere i weekenden.

Mens Skipper og Sørensen kørte en 1-2 hjem i Division 1, havde Oliver Clarke og Dan Pedersen en særdeles tæt kamp omkring tredjepladsen. Men det endte med at bliver Clarke i den ildspyende Mazda RX-7 foran Pedersen.

 
Thomas Bakke (246) havde ikke den bedste afslutning på weekenden, da han måtte udgå fire omgange før målflaget i heat 3. Her ses han i duel med Frederik Helsinghoff (321).

Arne Hansen leverede lidt af en sensation i Division 2, da han fra 6. startposition i Divisionen skød frem, og fuldstændig tog sejren med 10 sekunder ned til Tom Jørgensen, som til gengæld blev presset af Henrik Have Jakobsen omkring P3. Faktisk havde Hansen så meget fart på, at han sluttede løbet på en generel 3. plads! Men sådan er det med forhjulstrækkere og regnvejr – det kan give visse fordele, hvis ellers køreren kan udnytte det.

Vi så faktisk lidt af det samme i Division 3 – dog med den undtagelse at Peder Skipper endnu en gang var suveræn i sin BMW 318is. Ole Knudsen fik dog den orange Peugeot 106 GTI kørt ind på andenpladsen, foran Sebastian Belli – ligeledes i en forhjulstrækker.

 
Frank Schou (358) fik mere og mere fart på gennem weekenden. Han var lige ude og have en lille snitter med autoværnet i heat 1, men fik kørt sig flot frem i heat 3.

Asfalten var igen knastør til heat 3, og her skød Michael Skipper endnu en gang af sted i front, men måtte afgive føringen til Michael Sørensen efter få omgange, da teknikken begyndte at drille hos Skipper. Den drillede dog ikke mere end at han kunne køre en andenplads hjem. Dan Pedersen fik endelig has på Oliver Clarke, og snuppede 3. pladsen.

Ole Sondrup lukkede weekenden af med at dominere Division 2, som vi har set så mange gange før, mens Tom Jørgensen og Henrik Have Jakobsen igen igen duellerede omkring 2. og 3. pladsen – som Tom igen snuppede.

 
Bent Dyhre Hansens ellers så fine BMW ser desværre ikke helt så pæn ud i fronten længere, så mekanikerne har travlt hjemme på værkstedet for at få den gjort klar til næste weekends ræs.

Division 3 levede måske weekendens bedste kamp, da top-3 sluttede indenfor to sekunder af hinanden. Det var dog stadig de sædvanlige ansigter med Peder Skipper og Sebastian Belli som besatte de to første pladser, mens Frank Schou sluttede 3’er, med 10 sekunder ned til Ole Knudsen på fjerdepladsen.

Efter weekendens resultater er Martin Sørensen i front af Division 1 mesterskabet, foran Dan Pedersen og Oliver Clarke.

  Arne Hansen (277) var flyvende i regnvejret i heat 2, og slog ikke kun Division 2 konkurrenterne men også en stor del af Division 1 feltet. Her ses han foran Henrik Have Jakobsen (201) og Mickey Mikkelsen (230)

Ole Sondrup har igen indtaget førstepladsen i Division 2, med Tom Jørgensen og Henrik Have Jakobsen på de efterfølgende pladser.

Det er også et velkendt ansigt på førstepladsen i Division 3, nemlig Peder Skipper. Ole Knudsen har med flot kørsel fået arbejdet sig op på andenpladsen, foran Frederik Helsinghoff, der har kørt to anonyme weekender, men har skrabet point sammen i samtlige 6 kørte heats, så han nu kan indtage 3. pladsen lige foran Lars Henrik Leed og Orla Iversen.

 
Udsigten i Division 3 weekenden igennem – Peder Skipper (318) ude i front, mens han blev jagtet af de andre kørere.

Den travle forårssæson i YTCC fortsætter allerede i den kommende uge, hvor Sturup Raceway i Sydsverige tager imod kørerne – og ikke mindst weekenden efter, hvor feltet er tilbage på Padborg Park.

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge

 

Hit Counter