”Nu gælder det Monaco – min favoritbane”
 
I weekenden kører Mikkel O. Pedersen for fjerde gang race i Monacos gader

Anden afdeling af årets Porsche Supercup står for døren, og for Mikkel O. Pedersen bliver der tale om sæsonens højdepunkt.

Sidste år pressede Mikkel O. Pedersen Jaap van Lagen i Monacos gader. I år satser han på at holde hollænderen bag sig.

”Nu gælder det Monaco. Det er fjerde gang, jeg skal køre race dér, og det er ikke bare den bane, jeg har kørt flest gange på i Supercuppen. Det er også min favoritbane,” siger Mikkel O. Pedersen.

”Banen i Monaco minder mere om de baner, vi kører på herhjemme. Hastighederne er ikke så høje, og så er banen også smallere end de andre i løbsserien. Det kræver en anden kørestil, og det kan jeg godt lide. Noget af det, som ikke er så sjovt, er, at det hurtigt kan blive dyrt…”

Det er autoværnet rundt om banen, der hentydes til. Og dem har Mikkel O. Pedersen haft nærkontakt med.

”Det første år, jeg kørte, var det regnvejr, og der var 7-8 biler, som kørte galt, og året efter tabte jeg bagenden under træningen,” husker han tilbage. ”Men sidste år havde jeg ingen skader, og den tradition vil jeg gerne fortsætte. Sidste år blev det til en femteplads, og nu håber jeg på, at jeg kan stå på podiet denne her gang.”

 

Gadebanen i Monaco er nær så tilgivende som banen i Barcelona, hvor Mikkel O. Pedersen for to uger siden kørte en femteplads hjem.

Mikkel O. Pedersen føler også, at drømmen om en plads på podiet er realistisk.

”Første afdeling kørte vi på banen i Barcelona, og det er ikke min favoritbane,” siger han, ”men alligevel lagde jeg pres på mesteren Michael Ammermüller på tredjepladsen. Kørerne i den forreste del af feltet er lige hurtige, og nu kommer jeg til en bane, som jeg bedre kan lide, og der føler jeg, at jeg tidligere har haft farten til at kunne være med fremme. Med den erfaring, som jeg har fået, er jeg meget mere klar til tidtagningen.”

”Sidste år startede jeg syver, kom op som femmer og lagde pres på Jaap van Lagen, som tidligere har vundet i Monaco. Monaco er lige min bane!”

Hit Counter