Hektisk forårssæson afsluttet for YTCC

 JJ Media 

Efter en hektisk forårssæson med 5 løb på 7 uger, kan Youngtimer Touring Car Challenge, også kaldet YTCC, nu tage en velfortjent slapper i et par måneder.

Det 5 løb i rækken var på Padborg Park den 15.-16. juni, hvor 25 kørere havde valgte at tage en weekend i det sønderjyske.

Vejrguderne havde vist få det forkerte ben ud af sengen, for det var meget mærkelige forhold i begyndelsen af weekenden. Fredag eftermiddag stod paddock området under vand, efter et kraftigt regnvejr. Heldigvis var vandstanden sunken igen, så der var plads til mere regn i løbet af lørdagen…

 : Anders Tage Jensen havde god fart i bilen, selvom den næsten kun lige var blevet lavet færdig hjemme på værkstedet. Kan han holde bilen kørende med topresultater i samtlige heats sæsonen ud, har han måske en chance for at snakke med om mesterskabet i Division 2.

Kvalifikationen for Division 2 blev den første svømmetur for kørerne, og her var Kim König bedst til at padle rundt på de 2.150 meter, foran Arne Hansen, Anders Bruse Fyllgraf og Kurt Poulsen. Faktisk skulle vi helt tilbage til Henrik Have Jakobsen på P5, for at finde den første baghjulstrækker.

I Division 1 var der dog ikke en eneste forhjulstrækker (og hvorfor egentlig ikke det…?), men her var Keld Graabæk den hurtigste mand foran Chris Leonhard og Sebastian Petersen.

Faktisk var Nick Stentved i Division 3 den næsthurtigste af alle i den samlede Division 1 og 3 kvalifikation! Så ikke overraskende tog han Pole i Division 3, med to sekunders margin ned til Michael Terkildsen og Peder Skipper. Her var det så ene baghjulstrækkere som slog forhjulstrækkerne.

  Michael Terkildsen var lige ved og næsten i alle 3 heats, men sejr blev det ikke til i denne omgang i Division 3.

Vejret blev bestemt ikke bedre til de første heats lørdag eftermiddag. Keld Graabæk kunne ikke holde fast i hans Pole Position, men i stedet var det lokale Rene Jensen der løb med sejren. Han var dog hårdt presset af Martin Sørensen gennem en stor del af løbet, men endte med at vinde foran Sebastian Petersen og netop Sørensen. Sørensen løb nemlig ind i en 20 sekunders tidsstraf, da dommerne mente at han havde overhalet under en gul flagzone. Men så var det heldig nok at han alligevel kunne redde en 3. plads hjem.

I Division 3 var det ren Nick Stentved show, der vandt med ret så stor margin til Ole Knudsen, som havde et pænt forspring til Michael Terkildsen.

I Division 2 var der en del positionsskift i starten af heatet, hvor Kurt Poulsen lå ud med at føre første omgang, efter Kim König faldt langt tilbage i feltet. Claus Svanholm lå dog og pustede Poulsen i nakken, og den duo fik følgeskab af Anders Bruse Fyllgraf. Længe så det ud til at Poulsen skulle løbe med sejren, men 3 omgange før mål gik det galt for ham, og han måtte afgive Fyllgraf, som i mellemtiden var kommet forbi Svanholm. Så det blev til debutsejr for Anders Bruse Fyllgraf, foran Claus Svanholm og Kurt Poulsen. 4. pladsen var der en fantastisk kamp omkring, hvor Henrik Have Jakobsen, Tom Jørgensen, og Mikkel Obel sluttede inden for 0,889 sekund af hinanden, mens Kim König lå lige i bagsmækken på Anders Tage Jensen, i kampen om 7. pladsen. Flot ræs under svære forhold.

Det regnvejrssjov var heldigvis slut til søndagen, hvor der var tør bane til Division 2. Her var Claus Svanholm i front fra start til slut, mens der i starten af heatet var kamp mellem Mikkel Obel og Anders Tage Jensen og Henrik Have Jakobsen. Obel og Jakobsen kunne dog ikke holde dampen oppe i alle 15 minutter, så det endte med at Jensen tog andenpladsen foran Kurt Poulsen. Der måtte desværre en Safety Car til da heat 1 vinder Anders Bruse Fyllgraf parkerede i sandkassen, men sådan går det nogle gange.

  Keld Graabæk havde den nok den bedste weekend i lang tid i Division 1 – indtil en lille irriterende fejl i heat 3.

Division 3 heat 2 havde stadig Nick Stentved som vinder, men han blev presset af Michael Terkildsen, mens Frank Schou fik den røde Porsche kørt i mål før Peder Skipper og Ole Knudsen.

Rene Jensen satte desværre hurtigt sig selv ud af spillet i Division 1, med en tur i sandkassen. Men det udnyttede Martin Sørensen til at stikke af sted i front af feltet. Han måtte dog udgå efter 10 omgange, så Keld Graabæk kunne køre sejren hjem foran Chris Leonhard og Sebastian Petersen, hvor den sidstnævnte fik tekniske problemer med bilen i den anden halvdel af løbet, men kunne altså stadig humpe i mål.

Heat 3 i Division 1 havde desværre en del mandefald, da Martin Sørensen ikke kom til start. Men i stedet havde Keld Graabæk, Sebastian Petersen og Chris Leonhard en herreduel omkring sejren på løbet. Det var virkelig seværdigt løb, hvor der blev byttet pladser. Uheldigvis manglede der data på Graabæks Datalogger kort efter heatet, så det betød automatisk diskvalifikation, hvilket var super ærgerligt efter sådan en intens fight. Men det betød at Sebastian Petersen blev vinder af heatet foran Chris Leonhard og Rene Jensen.

  Anders Bruse Fyllgraf havde virkelig fart en den lille sorte Peugeot 307, indtil sandfanget kom lidt for tæt på i heat 2, og et andet karosseri kom lidt for tæt på i heat 3.

Nick Stentved og Michael Terkildsen skulle igen igen kæmpe om sejren i Division 3, og de to kørere pressede hinanden til det alleryderste. Faktisk satte begge kørere deres hurtigste omgange i løbet på allersidste omgang – men det blev Stentved foran Terkildsen. Peder Skipper fik en sikker 3. plads kørt hjem.

Division 2 undgik desværre ikke en Safety Car periode, da Tom Jørgensen og Anders Bruse Fyllgraf havde et sammenstød på første omgang af heat 3. Da løbet blev frigivet igen, så det længe ud til at blive til endnu en sejr til Claus Svanholm, men han kunne ikke holde tempoet i alle 13 omgange, så i stedet kunne lokalhelten Anders Tage Jensen køre først over stregen, foran Henrik Have Jakobsen, mens Kim König, Kurt Poulsen og Mickey Mikkelsen havde en tæt duel om 3. pladsen – en duel som König altså var bedst i.

  Martin Sørensen har trods svingende held alligevel tilkæmpet sig førstepladsen i Division 1 mesterskabet.

Efter 4 ud af 7 tællende afdelinger til Danmarksmesterskabet ser stillingerne således ud:

I Division 1 har Martin Sørensen trods alle problemerne henover weekend stadigvæk føringen i mesterskabet. Han har dog ikke langt ned til Chris Leonhard og Sebastian Petersen. Den trio har skilt sig lidt ud fra resten af feltet, så vi skal finde 2019 mesteren i enten en BMW eller en Toyota Supra.

Division 2 mesterskabet står til gengæld på vid gab. Efter 4 afdelinger er Henrik Have Jakobsen i front, med Ole Sondrup toer og Claus Svanholm treer. Tom Jørgensen er firer, tæt forfulgt af Anders Tage Jensen og Thomas Bakke. Så her er så absolut intet afgjort, især når man tænker på at de tre dårligste resultater fra sæsonen skal smides væk, inden finaleløbet. Så her er der masser af spænding omkrig udfaldet.

Nick Stentved har sat sig på føringen i Division 3, foran sidste års mester Peder Skipper, der har præcis det samme pointantal som Ole Knudsen – som er et point foran Michael Terkildsen! De fire har slået et hul til Lars Leed og Orla Iversen på de efterfølgende pladser. Men også her er top 4 i en lidt anden rækkefølge, når man trækker de tre dårligste resultater fra – men det er endnu for tidligt at gå alt for dybt ind i, da der stadig er 6 tællende heat at køre, inden det skal gøres.

  På Padborg Park var der bare ikke nogen der kunne komme forbi Nick Stentved, som også går på sommerferie som etter i Division 3 mesterskabet.

Nu holder YTCC sommerferie indtil den 9.-11. august, hvor der køres en afdeling af YT Nordic, som dog ikke tæller med til DM. Det gør besøget ved Night Race den 23.-25. august heller ikke – men weekenden efter, skal der køres løb på Ring Djursland, hvor ethvert point tæller.

Vi ses igen til august – enten i Norge, på Padborg eller på Ring Djursland.  

Kørerforeningen YTCC
Youngtimer Touring Car Challenge 

Hit Counter