Perfekt sommervejr til nordeuropæisk top-race på Nysumbanen.

I tredje-udgaven af RallyX Nordic – presented by Cooper Tires - fik Motorsport Nordjylland (MNJ) ideelle betingelser til afviklingen. Både i 2017 og 2018 havde regnbyger gjort konkurrencerne ekstra udfordrende for startfeltet.

Ulrik Linnemann gik til makronerne med sin Honda Civic RX SuperCar.

Danskeren diskuterer en konkurrence-deltalje med den senere vinder af RallyX Nordic 2019: Oliver Eriksson.
Et punkteret baghjul forhindrede ikke Ulrik Linnemann i at komme hjem over målstregen.

- 8 danskere deltog i arrangementet med 2 kørere i Supercar og hele 6 teams på startlisten i CrossCar, konstaterer banekoordinator Kaj Storgaard. – I Supercar (4WD & turbo) var der fokus på MNJ’s frontrunner: Ulrik Linnemann, hvorvidt nordjyden ville være i stand til at gentage finalesejren fra 2018. Desuden havde klubkammeraten: Dennis Rømer fightet intenst for at blive klar til arrangementet efter genopbygningen af sin Supercar-racer.

- Rallycross og CrossCar er den firehjulede motorsports svar på den intense stemning i speedway, fortsætter Finn Knudsen. – På 4½ omgang afgøres resultaterne i heatene. Derfor er starterne og herredysterne i første sving meget afgørende for heat-resultatet. Som mangeårig fighter på topplan i rallycross og valgsproget NEVER GIVE UP kender Ulrik Linnemann alt til disse konkurrencebetingelser.

Dennis Rømer fightede intenst med sin genopbyggede SuperCar.
Søren Jelsbak præsterede fuldt flyvende power i CrossCar.
MNJ’eren scorede en fuldt fortjent tredjeplads i RallyX Nordic 2019.
Tobias Andersen var tæt på at score en finaledeltagelse.

RallyX Nordic 2019 blev afviklet med 4 indledende kvalifikationsheats, semifinaler og finale.

- I et af kvali-heatene punkterede Ulrik Linnemann på højre baghjul og dækket røg samtidig af, fortsætter Kaj Storgaard. – Dette forhindrede ham dog ikke i at fortsætte og komme hjem over målstregen. I semifinalen slap konkurrenceheldet derimod op, idet nærkontakt med en konkurrent bevirkede et knækket hjulophæng. Her kunne 4WD-teknologien ikke redde raceren videre til målflaget.

- Efter en hektisk slutspurt nåede Dennis Rømer at få sin bil klar til vores motorløb, oplyser Finn Knudsen. - Han måtte dog konstatere, at der manglede nogle finjusteringer, og han kom derfor heller ikke med i finalen.

De hurtige CrossCar-racere gav fuldt gas på Nysumbanen, hvor det flotte sommervejr gav ideelle konkurrencebetingelser for startfeltet.

Rasmus Larsen gav fuld gas i det flotte sommervejr.
Dennis Munch gik til makronerne på hjemmebane.
Efter flere års motorsports-pause var Leon Sørensen godt tilfreds med sit come back.
 Lars Nielsen var flyvende på Nysumbanen.

- 5 af de danske kørere er debutanter i CrossCar-klassen, forklarer Kaj Storgaard. - RallyX Nordic 2019 var reelt deres første motorløb i fuldfart, da DM-premieren blev afkortet væsentligt grundet fedtet underlag og regnvejr. Alligevel var danskernes tempo imponerende i konkurrencen fra de skrappe nordeuropæere.

- Ikke uventet scorede den regerende danske mester, Søren Jelsbak, et topresultat i finalen, siger Finn Knudsen. - MNJ’eren fightede flot for en slutplacering i TOP TRE. Med en imponerende overhaling kørte han sig ind på tredjepladsen i finalen, og var tæt på at score toeren, men blev udmanøvreret med sin egen overhalingsteknik af svenskeren Jimmie Österberg.

Næstbedste dansker blev Tobias Andersen på 10. pladsen sammenlagt, som var et enkelt sekund fra at komme i finalerne. Herefter fulgte: Rasmus Larsen (12), Dennis Munch (13), Leon Sørensen (14) samt Lars Nielsen (18).

Åge Keseler Kirketerp 

Hit Counter