Mikkel O. Pedersen på tredjepladsen i Supercuppen

Racerkøreren fra Struer leverede overhalinger på stribe i Østrig

Udgangspunktet var ikke det bedste, da Mikkel O. Pedersen fandt sin plads på startgridden til årets tredje afdeling af Porsche Supercuppen. Men da de 17 omgange på Red Bull Ring i Østrig var omme, havde han præsteret fem overhalinger i det tætte felt, sikret sig årets tredje top 6-placering og var avanceret til tredjepladsen i den aktuelle mesterskabsstilling.

På Red Bull Ring i Østrig blev det til sæsonens tredje top 6-placering for Mikkel O. Pedersen.

”Selv om jeg havde en dårlig tidtagning, var det trods alt et af mine bedre løb. Det gav nogle gode points til mesterskabet, så jeg nu ligger treer. Kan det bare fortsætte sådan her, vil det være godt,” siger Mikkel O. Pedersen, som blot blev noteret for tiendehurtigste tid i tidtagningen.

”Vi har to sæt nye dæk til tidtagningen, og da jeg kom ud på banen med det første sæt, endte det med, at jeg lå og kæmpede for at få plads foran og bag mig, så jeg kunne sætte en tid. Det lykkedes ikke, og jeg fik heller ikke presset bilen til det yderste og havde derfor ikke fundet det rette setup, da jeg fik det andet sæt dæk på. Bilen understyrede en hel del i sving 5 og 6, og det kostede bare tid. Jeg manglede seks tiendedele til etteren og tre tiendedele til toeren. Det var ikke meget, men på en kort bane som Red Bull Ring betød det, at jeg skulle starte tier.”

 

Mikkel O. Pedersen passerede mod slutningen af løbet Florian Latorre (hvid bil), men mistede efterfølgende femtepladsen til franskmanden.

Var tidtagningen en skuffelse, blev løbet en positiv oplevelse. Tiendepladsen på startstregen blev vekslet til en femteplads ved det ternede flag.

”Jeg kom godt fra start, og jeg fik taget nogle pladser på den første omgang og jeg kom uden om de uheld, hvor nogle af de andre kørte ind i hinanden. Jeg kunne køre op til næste bil, presse ham, gå forbi og fortsætte op til den næste bil,” fortæller Mikkel O. Pedersen. Han fik dog ikke lov til at beholde femtepladsen. Den måtte han afgive til Florian Latorre.

”Jeg fik bagefter at vide, at jeg var gået forbi ham på en hård måde. For enden af mållangsiden lå vi side om side. Han bremsede og gik ned i andet gear, hvor det ellers er et tredjegearssving. Jeg lå på ydersiden, og han pressede mig ud over banekanten, men jeg holdt på og kunne ved afslutningen af næste langside gå forbi. Beslutningen om straffen er jeg ikke tilfreds med, for jeg blev presset ud over banekanten af Latorre og kunne ikke gøre andet.”

Om to uger skal Mikkel O. Pedersen i aktion igen. Det sker på Silverstone, hvor fjerde afdeling af Porsche Supercuppen køres i forbindelse med det britiske Formel 1 Grand Prix.

Hit Counter