.  

Mikkel O. Pedersen klar til fuld sæson i Porsche Supercup
Den 20-årige racerkører deltager i rammeprogrammet ved otte Formel 1 Grand Prixer

Mikkel O. Pedersen ved nu, hvad han skal bruge 2017-sæsonen på. Den 20-årige racerkører fra Struer skal i år køre for det tyske Molitor Racing Systems og deltage i verdens vel nok sværeste mærkeklasse indenfor sportsvogne, Porsche Supercup.

”Jeg kørte tre løb i Supercuppen sidste år, og siden da har jeg arbejdet på at finde budgettet til en fuld sæson, og det er nu lykkedes,” siger Mikkel O. Pedersen.

”Jeg samarbejdede med Molitor-teamet sidste år, hvor jeg havde min egen bil, som de havde med rundt til de tre løb, jeg kørte. Min egen bil havde kørt i både Mellemøsten og en sæson i Sverige, så den var ældre og ikke så effektfuld som de nye biler, de øvrige kørere i feltet deltog med. Men i år får jeg en helt ny Porsche 911. Det er seneste model med en ny fireliters motor med 485 hestekræfter og en sekstrins sekventiel gearkasse, og den glæder jeg mig til at prøve ved de første testdage på Barcelona i midten af april.”

Porsche Supercuppen afvikles i år for 25. gang, og lige siden starten i 1993 har den været fast supportklasse i forbindelse med en række Formel 1-løb, og sådan bliver det også i år.

”Vi starter sæsonen ved Formel 1 Grand Prixet i Barcelona, hvor jeg i øvrigt var med sidste år, og hvor jeg drillede de erfarne kørere ved at sætte niendebedste tid i tidtagningen med min gamle bil. Og jeg var et halvt sekund fra Porsches fabrikskører Sven Müller og fra en top 3-placering,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”Siden følger seks andre løbsweekender rundt omkring i Europa, inden vi afslutter sæsonen med finalen i Mexico.”

”Jeg vil gerne gøre det godt på de baner, jeg har kørt på, og så vil jeg arbejde på at komme i toppen i rookie-mesterskabet og slutte i top 10 i mesterskabet. Porsche Supercuppen er ikke en klasse, man bare vinder, for alle siger jo, at det er verdens hårdeste mærkeklasse indenfor GT-sportsvogne. Mange kørere har andre programmer, hvor de allerede nu har kørt i Mellemøsten eller testet i Sydeuropa.”

Mikkel O. Pedersens program i den internationale Porsche Supercup ser ud som følger:

12.-14. maj                                       Circuit de Catalunia                   Spaniens Grand Prix*
25.-28. maj                                       Monte Carlo                                    Monacos Grand Prix
7.-9. juli                                             Spielberg                                          Østrigs Grand Prix
14.-16. juli                                        Silverstone                                      Storbritanniens Grand Prix
28.-30. juli                                        Hungaroring                                  Ungarns Grand Prix
25.-27. august                                Spa-Francorchamps                  Belgiens Grand Prix*
1.-3. september                            Monza                                                Italiens Grand Prix
27.-29. oktober                             Mexico City                                      Mexicos Grand Prix
* dobbeltløb