Mikkel O. Pedersen: ”Det var et fedt race”
Racerkøreren fra Struer leverede flere flotte overhalinger i Monacos snævre gader

Af teamet

For anden gang i karrieren var Mikkel O. Pedersen til start i et løb på en af verdens mest berømte, men også mest eksklusive racerbaner. I Monacos gader deltog han i sin røde og hvide Porsche 911 GT3 Cup i tredje afdeling af årets afdeling af Porsche Supercuppen, der følger Formel 1-cirkusset rundt på en række internationale racerbaner. Og det blev til et godt gensyn med banen i fyrstendømmet, hvor han også kørte sidste år.

”Det var fedt løb, og jeg kom igennem med gode point, blev firer i rookie-mesterskabet og var tæt på at få min første Supercup-pokal. Men det må så blive næste gang,” siger Mikkel O. Pedersen, som i løbet arbejdede sig op fra en startposition som nummer 14 til en slutplacering som nummer 10. På en bane, der er kendt for at være svær at overhale på.

”Jeg fik en okay start og fik taget nogle konkurrenter i hårnålen ved hotellet. Der skete også et crash længere foran mig, hvor der var en, som stod på tværs. Da vi kom forbi uheldet, åbnede køreren lige foran mig døren, og jeg strøg forbi. Jeg lavede nogle fede overhalinger, men der blev kørt tæt og hårdt. Der var også noget af frontsplitteren, som blev rykket af undervejs, så jeg døjede med understyring.”

Bybanen i Monaco kan man i sagens natur hverken træne eller teste på, før det går løs, men erindringen fra 2016-løbet sad helt klart prentet ind i den unge Struer-kørers hukommelse, da bilerne i Porsche Supercuppen blev sluppet løs til den indledende træning.

”Træningen var jeg meget overrasket over,” siger han. ”Da der manglede 14 af de 45 minutter, lå jeg etter! Jeg lå længe i top 3, men blev senere ramt af trafik, mens andre kunne forbedre deres tider, så jeg endte som otter.”

I tidtagningen – som bestemte startopstillingen til løbet på den snævre bane – var Mikkel O. Pedersen også godt med.

”På mit første nye sæt dæk lå jeg på de første 3-4 omgange i trafik, men så fik jeg luft op til en af mine teamkammerater, som jeg kunne indhente, så jeg fik sat min bedste tid,” forklarer Mikkel O. Pedersen. ”Jeg døjede lidt med bremsebalancen i bilen, og da jeg kom op ad bakken til Casino-pladsen, kom bagenden ud, så den snittede autoværnet. Da jeg ramte autoværnet, røg fronten også ind i autoværnet, og så kunne jeg ikke køre mere.”

”Jeg lå treer på tiden, men alle de andre satte deres andet sæt nye dæk på og forbedrede deres tider, og så røg jeg ned som nummer 14. Det var jeg meget tilfreds med, når nu jeg ramte autoværnet.”

Næste afdeling af Porsche Supercuppen køres på Red Bull Ring i Østrig den 7.-9. juli, men i den kommende weekend er Mikkel O. Pedersen i Herning. ”Jeg er blevet inviteret af Cityforeningen til udstille min racerbil på den store plads på torvet, og gennem mit Porsche-netværk kommer der mange udstillere med deres biler til en hyggelig dag,” siger han. ”Der bliver vel 25 Porscher at kikke på.”