Visit Aarhus: ”Classic Race Aarhus er en gevinst for byen”

Om godt en uge skydes Nordeuropas bedste racefestival Classic Race Aarhus i gang, og racefestivalen er en stor gevinst for byen lyder det fra turistorganisationer og hoteller.

Af Frederik Roland

- Classic Race Aarhus er et rigtig godt arrangement i forhold til at trække turister til. Vi kan se, at byens hoteller er godt belagt i den weekend, lyder det fra Peer H. Kristensen, der er direktør i Visit Aarhus.

Hos Helnan Marselis Hotel er weekenden d. 19. – 21. maj fuldstændig udsolgt lyder det fra hotellets administrerende direktør.

- Vi er rigtig glade for det samarbejde, vi har med Classic Race Aarhus , og vi har været fuldt booket i et stykke tid, oplyser Marc Fischer.

Også Hotel Royal er fyldt godt op, og her er en af årsagerne også Classic Race Aarhus, oplyser hotellet.

De positive udmeldinger glæder direktør hos Classic Race Aarhus, Mike Legarth, der syntes det er meget vigtigt at kunne give noget tilbage til byen.

- Vi får jo lov at låne det her fantastiske område en weekend hvert år for at kunne afvikle det, vi selv mener, er Nordeuropas bedste racefestival. Derfor er det meget vigtigt for os, at vi også kan give tilbage til byens borgere og erhvervsliv i form af en rigtig god oplevelse og samtidig bidrage til den store vækst byen oplever i øjeblikket, siger Mike Legarth, der er direktør for Classic Race Aarhus

Ifølge Visit Aarhus er de omkring 40.000 gæster til racefestivalen også en gevinst for byens handelsdrivende.

- Vi kan se, at gæsterne bevæger sig frem og tilbage mellem racefestivalen og byens centrum – og det er rigtig godt for byens butiks og erhvervsliv, oplyser Peer H. Kristensen fra Visit Aarhus.

Aarhus har det seneste år gjort sig meget bemærket ude i den store verden. Internationale journalister og krydstogtsgæster valfarter til byen, der af mange medier regnes for en af de hotteste byer at besøge i Europa for tiden. De rammer passer Classic Race Aarhus rigtig godt ind i, lyder det fra Visit Aarhus

-Classic Race Aarhus hører rigtig godt ind i den historiefortælling, vi forsøger at lave ude i verden om Aarhus. Det er et meget unikt arrangement af international karakter, som du ikke finder mange andre steder i verden, fortæller Peer H. Kristensen.

Læs meget mere om Classic Race Aarhus her: http://www.craa.dk/

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit organisation og  overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark. Flere end 750 frivillige hjælper til før, under og efter løbet.  I 2016 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 40.000 tilskuere. Løbet bliver afholdt for ottende  gang i weekenden 19. – 21. maj 2017.