Mikkel O. Pedersen tilbage på hjemmebane
I weekenden starter Porsche Supercup-køreren på Ring Djursland
 

 Af teamet

Sidste gang han kørte race var i Monacos smalle gader. I den kommende weekend er det Ring Djurslands bakker og sving, som Mikkel O. Pedersen skal besejre, når han deltager i tredje afdeling af det danske Special Saloon Car-mesterskab.

”Jeg mistede føringen, da jeg kørte med i Supercup-løbene i Barcelona, og nu skal jeg prøve at hente de tabte point,” siger Mikkel O. Pedersen, der kender Ring Djursland særdeles godt. Det var her, at han i sin tid vandt sin første generelle sejr i Special Saloon Car-klassen og blev den yngste løbsvinder til dato.

”Men det kunne også være sjovt at slå banerekorden for GT-biler,” fortsætter han. ”Jeg kørte 49 sekunder for en omgang i den gamle Cup-bil fra 2008, og vi kører noget hurtigere i den nye bil.”

”Forskellen fra den gamle til den nye bil er markant. Der er store forskelle, og det har man også kunnet se i Supercuppen. Den nye bil har bredere sporvidde og bredere dæk, en anden undervogn og bedre downforce, og den er generelt set bare bedre på alle punkter.”

Porschen, som Mikkel O. Pedersen skal køre med på Ring Djursland, har også ABS og traction control.

”Men det slår jeg fra, for jeg har vænnet mig til, at vi ikke må køre med det i Supercuppen, så det vil jeg ikke eksperimentere med, når nu det sidder på rygraden,” siger Mikkel O. Pedersen, som bl.a. har brugt noget af tiden siden Supercup-løbet i Monaco til at teste på Red Bull Ring i Østrig.

”Teamet ville gerne have, at vi tog en test i Østrig. Jeg fik kørt 450 kilometer den dag, og jeg kørte fra dem alle sammen, inklusive Dennis Olsen, som har været med helt fremme i årets mesterskab.”

De tre løb i Special Saloon Car-klassen, som Mikkel O. Pedersen skal deltage i, køres lørdag klokken 15.15 samt søndag klokken 12.30 og 14.20.

www.mikkelopedersen.com