Danish Thundersport Championship og TV2 Sport klar til Classic Race Aarhus
Når Classic Race Aarhus finder sted 25.-27. maj 2018, bliver det atter med Danish Thundersport Championship som en klar publikums-attraktion.

Det er en cocktail, der rummer alle ingredienser: Danmarks flotteste racerbane. Den mest spektakulære racerklasse på disse breddegrader. Og en stribe af Danmarks bedste racerkørere. Også i 2018 vil Danish Thundersport Championship afvikle en mesterskabsafdeling ved Classic Race Aarhus – det store byløb, hvor overskuddet går til at fremme børns trafiksikkerhed.

”Classic Race Aarhus er et arrangement, hvor vi præsenterer syv årtiers motorsportshistorie, og derfor skal vi naturligvis også have DTC-klassen med på programmet,” siger Mike Legarth. Og netop DTC-klassen har en særlig plads hos direktøren for Classic Race Aarhus.

”Jeg var jo med i den første udgave af DTC i nullerne, og jeg husker det som nogle af mine bedste, personlige oplevelser fra motorsporten. Dengang havde vi godt 300 hestekræfter i bilerne. Nu har kørerne 500 og lidt mere under højrefoden, og man skal virkelig oppe sig for at kunne udnytte det.”

En af de kørere, som Mike Legarth i sin tid kæmpede mod, var Casper Elgaard. Den seksdobbelte DTC-mester indstillede selv karrieren efter 2016-sæsonen, men for ham og sit team betyder Classic Race Aarhus meget.

”Classic Race Aarhus er for mig og hele teamet noget helt specielt. Jeg er fra Aarhus og Massive Motorsport har base i byen. Det er et fantastisk arrangement med en masse glade tilskuere og en bane, der bare ikke kan placeres i kønnere omgivelser,” siger Casper Elgaard og forklarer, hvorfor byløb er så specielt.

”Det er en mere intens form for motorsport, for begår du en lillebitte fejl, udgår du. Gør du det samme på f.eks. Jyllandsringen, mister du måske 2-3 tiendedele. Det gælder virkelig om at gøre tingene perfekt. Du skal hele tiden være en centimeter fra betonmuren, og det gør det ekstra spændende. Man kan aldrig slappe af på en gadebane.”

Aftalen med Danish Thundersport Championship betyder også, at tv-seerne vil kunne følge Classic Race Aarhus hjemme fra dagligstuen, da TV2 Sport vil sende live fra arrangementet.

Med Danish Thundersport Championship har Classic Race Aarhus offentliggjort alle sine motorsportsklasser til næste års løb. Programmet tæller alle de historiske årgangsklasser, Youngtimer, Kampf der Zwerge for småbiler fra 60erne og 70erne, Triumph Competition & British HTGT samt OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. Herudover omfatter programmet også Gentlemen Show Class, velgørenhedskørsel med Ræs med hjertet samt opvisningsklassen Legends of Speed, hvor Classic Race Aarhus i løbet af 2018 vil offentliggøre detaljerne om nogle af de specialbiler fra bl.a. Formel 1 og Le Mans, som vil kunne opleves.

Fakta:

Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn.  Racefestivalen er to gange blevet udnævnt til Årets Motorsports Event i Danmark. Flere end 750 frivillige hjælper til før, under og efter løbet. I 2017 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 40.000 tilskuere. Løbet bliver afholdt for niende gang i weekenden 25.–27. maj 2018.