.  

Casper Pilgaard starter i Formel 4
Når den nye Danske formel serie, Formel 4, starter denne weekend, bliver det med Casper Pilgaard bag rattet i en af racerne.

JJ Media

Løbet skal køres på FDM Jyllandsringen nær Silkeborg, og der bliver masser at kæmpe om.

Den 19 årige racerkører fra Ryomgård på Djursland sikrede sig en flot generel 3. plads i Formel Ford 2016, hvilket også var hans debutsæson i racerbiler, efter at have kørt gokart gennem flere år. I år skal han så prøve kræfter med den større og hurtigere Formel 4 klasse. 

Formel 4 klassen er med nogle rigtige racerbiler, der har front- og bagvinger, og som er bygget af kulfiber. Den har også gearskifte bag på rattet – ligesom dens storebror – Formel 1 bilen.

Selv om Formel 4 klassen er helt ny i Danmark, bliver det i det nok bedste Danske Formelteam pt. at Casper skal køre. FSP teamet har leveret DIF Danmarksmestre i Formel Ford på stribe, og det var to kørere fra netop dette team, der sluttede foran Casper i slutstillingen i 2016.

Teamet og Casper har allerede haft 5 testdage i bilen, hvor der er blevet kørt meget konkurrencedygtige tider, og hvor parterne har lært hinanden meget bedre at kende forud for sæsonen.

 
Foto: Pilgaard Motorsport

Grundfarverne på bilen bliver ligesom sidste år: røde og hvide. Startnummeret 5 er også det samme, men ellers ser bilen helt anderledes ud. Det visuelle er selvfølgelig front- og bagvingerne på bilen, men også inde i cockpittet er det en helt anden oplevelse for køreren. Bilen er meget mere moderne end bilen sidste år og har et hav af justeringsmuligheder.

Formel 4 kørerne får masser af se til i weekenden, hvor de skal på banen hele 5 gange.

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag
Træning 10.50
Kvalifikation 12.30
Heat 1 14.45

  Søndag
Heat 2 11.45
Heat 3 13.55 

Teamet håber at se så mange som muligt ude på FDM Jyllandsringen, men hvis det ikke kan lade sig gøre, kan heat 3 også ses live på TV2 Sport samt TV2 Play.

Pilgaard Motorsport